Pišite nam

Vijesti

U Pašmanu uskoro kontejneri za cjelogodišnje odlaganje krupnog otpada

Prije

-

ro-ro kontejner

U nastojanju da se riješi veliki problem divljih deponija, Općina Pašman je nabavila dva RO-RO kontejnera koji će biti postavljeni na ograđenom općinskom terenu između mjesta Barotul i Mali Pašman

Nedavno smo objavili vijest našeg čitatelja koji je upozorio na problem nekontroliranog odlaganja otpada u mjestu Kraj. Tom prigodom smo kontaktirali načelnika Općine Pašman Krešimira Ćosića koji je, između ostalog, najavio skoro postavljanje kontejnera za krupni otpad.

Trenutno su u tijeku radovi na uređenju prilaznog puta i parcele površine cca 600 m2 između mjesta Barotul i Mali Pašman. Prva faza radova, koja uključuje čišćenje terena i tamponiranje, trebala bi biti gotova početkom sljedećeg tjedna ukoliko to dozvole vremenski uvjeti. U drugoj fazi radova podiže se žičana ograda i postavljaju se ulazna vrata.

Uređivanje parcele

Na parceli će, uz kontejnere za krupni otpad, biti postavljeni i spremnici za odvojeno skupljanje otpada u kojima će se moći odvojeno odlagati papir, plastika i otpadni tekstil.

Općina će naknadno objaviti točno radno vrijeme odlagališta ali za sad saznajemo da je planirano radno vrijeme 2 do 3 puta tjedno po 4 sata. Svi stanovnici Općine Pašman odlagalište će moći koristiti uz simboličnu naknadu.

Prilazni put

Troškove cjelokupne investicije, čija vrijednost iznosi preko 70.000 kn (u prethodnoj objavi tehničkom greškom je objavljen iznos od 25.000 kn), u potpunosti financira Općina Pašman.

Ovom konkretnom mjerom Općina Pašman je napravila veliki korak prema rješavanju problema divljih deponija na području općine.

Nastavi čitati

Najčitanije