Pišite nam

Vijesti

Intervju tjedna – Ivan Hrabrov – ravnatelj OŠ Vladimir Nazor

Prije

-

Ivan Hrabrov

Unatoč koronaepidemiji, OŠ Vladimira Nazora osigurala je uvjete za rad u jednoj smjeni

Nastavnu godinu 2020./2021., po svemu sudeći, i u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Neviđanima  obilježit će borba protiv širenja koronavirusa.

Prema riječima ravnatelja Ivana Hrabrova, škola ima određene početne prednosti: prostire se na više od 2000 četvornih metara, ima 12 učionica i veliku dvoranu, što će omogućiti učenicima rad u jednoj smjeni.

-U procesu smo nabave klupa za jednog učenika, koje očekujemo u prvom tjednu nastave, čime ćemo osigurati još kvalitetniju distancu između učenika u razredu, a važno je naglasiti i da će svaki razred  imati svoja sredstva za dezinfekciju te da smo svakom učeniku i djelatniku osigurali maske, napominje ravnatelj Hrabrov. 

U novoj nastavnoj godini škola će brojiti ukupno 102 učenika, što je smanjenje za troje djece u odnosu na prethodnu godinu. Broj razreda ostat će isti, a novost je i da informatiku dobivaju učenici od prvog do četvrtog razreda.   

-Naša škola osigurava učenicima izvrsne uvjete za rad sa svojim prostranim zelenim prostorom oko zgrade, školskim igralištem, modernom i opremljenom dvoranom. Svaka učionica opremljena je suvremenom tehnologijom, projektorom i kompjutorom. Dvije naše učionice imaju i pametne ploče, a do kraja ove godine nadamo se da ćemo kroz projekt e-škole dobiti još dvije te da će se povećati  brzina internetske veze u školi, najavljuje ravnatelj Hrabrov. 

Podsjeća i da je pašmanska škola poznata je po oslikanosti i šarenilu boja, što je čini toplom, a na tome će se raditi i dalje. U rujnu će se dodatno oslikati predvorje škole i urediti klupe za djecu i djelatnike.

-Želimo biti prepoznatljiva škola, želimo se razvijati u pravcu eko-škole, škole koja će biti nositelj kulturnih i sportskih aktivnosti na našem otoku. Djelatnici škole su mladi i motivirani. Upravo zato frustrira što dobar dio predviđenih aktivnosti mora biti odgođen zbog borbe protiv epidemije, odnosno velikih ograničenja u radu koja se moraju poštovati, dodaje.

Dugoročni ciljevi škole svakako su rad na poboljšanju školske prehrane, odnosno otvaranju školske kuhinje, za što će škola pokušati pronaći izvore financiranja, kao i razvoj školske knjižnice koja bi u budućnosti trebala postati mali otočni kulturni centar. 

-Kontinuirano radimo na kvalitetnoj komunikaciji s roditeljima i cjelokupnom zajednicom. Osim  uređenja vlastitih mrežnih  stranica, pokrenuli smo i svoju Facebook stranicu. Iskustvo online nastave na proljeće naučilo nas je važnosti brze i kvalitetne komunikacije s roditeljima uz moderne informatičke alate, što svakako mislimo nastaviti i dalje u ovim „normalnim“ okolnostima, poručuje ravnatelj Ivan Hrabrov.  

Nastavi čitati

Najčitanije