Pišite nam

Vijesti

Vaše vijesti – Ima li kraja smeću iznad Kraja?

Prije

-

Odlagalište smeća Kraj

Na email naše redakcije javio nam se nezadovoljni mještanin mjesta Kraj, vezano za problem nekontroliranog bacanja krupnog otpada i miješanog komunalnog otpada na lokaciji iznad kave u mjestu Kraj.

Po slici koju nam je poslao naš čitatelj vidno je da se radi o lokaciji na kojoj je Čistoća Zadar postavila kontejnere predviđene za odlaganje miješanog komunalnog otpada iz stotinjak kućica koje se nalaze sa južne strane otoka Pašmana u uvalama Lanđin, Žinčena, Soline i Sveti Ante.

Nadalje, čitatelj navodi kako su njegovi sumještani vidjeli da se na toj lokaciji odlaže otpad ne samo iz navedenih uvala već i iz susjedne Općine Tkon te se tako s razlogom pita kad će doći kraj neredu koji vlada na toj lokaciji.

U Općini Pašman smo saznali da su, u želji da smanje nekontrolirano bacanje smeća, u travnju ove godine postavili tabelu sa upozorenjem (vidljivu na slici koju nam je poslao čitatelj). Međutim, očigledno je da upozorenje nije djelovalo na neodgovorno odlaganje otpada.

Vezano uz navedeni problem kontaktirali smo i općinskog načelnika Krešimira Ćosića koji je rekao da divljih deponija nažalost ima više na području Općine Pašman te da ih Općina redovito sanira uključujući i deponij iznad kave. Naglašava kako postoji razlika između spornog deponija i ostalih divljih deponija na području općine jer deponij iznad kave ne možemo nazvati divljim s obzirom da je Čistoća Zadar, koja je zadužena za prikupljanje otpada na području Općine Pašman, postavila kontejnere predviđene za odlaganje miješanog komunalnog otpada.

Načelnik je mišljenja kako se to rješenje prikupljanja otpada iz kućica sa južne strane otoka nije pokazalo dobrim i da namjerava, zajedno u suradnji sa Čistoćom, naći bolje rješenje.

Nadalje, podsjeća sve stanovnike općine kako imaju pravo odvoza do dva kubika krupnog otpada jedan puta na godinu te da je ta usluga uključena u cijenu koju plaćaju Čistoći Zadar.

Općina Pašman je nabavila dva RO-RO kontejnera koja će biti postavljena na ograđenom općinskom terenu između mjesta Barotul i Mali Pašman. Stanovnici općine mogu svoj krupni otpad odlagati u tim kontejnerima uz simboličnu naknadu, za kraj dodaje Ćosić.

O problemu nekontroliranog odlaganja otpada u Kraju smo kontaktirali i Čistoću Zadar čiji odgovor planiramo objaviti na našim stranicama.


Zahvaljujemo čitatelju na javljanju i pozivamo sve naše čitatelje da se nam se obrate sa svojim komentarima na našu email adresu: portal@otokpasman.hr.

Nastavi čitati

Najčitanije