Pišite nam

Vijesti

U Dječjem vrtiću Otok Pašman dva značajna projekta ušla u završnu realizaciju

Prije

-

Dječji vrtić radovi

Općina Pašman s dva projekta djeci u dječjem vrtiću u Dobropoljani osigurala novu kuhinju i uređenje dječjeg igrališta ispred vrtića

Kao što smo već objavili na našem portalu, projektom poticanja potrošnje ribe u Dječjem vrtiću Otok Pašman Općina želi pridonijeti poboljšanju kvalitete prehrane djece poticanjem potrošnje ribe.

U razgovoru s načelnikom Općine Pašman Krešimirom Ćosićem  saznajemo kako je u sklopu tog projekta završen postupak nabave kuhinjske opreme koja je potrebna za spremanje ribe i ribljih proizvoda te se započinje s radovima koji obuhvaćaju preuređenje sadašnje kuhinje tj. opremanje s aparatima i elementima koji će poboljšati uvjete u kuhinji s posebnim naglaskom na spremanje ribe i ribljih proizvoda.

– Dječji vrtić Otok Pašman je raspisao natječaj za zapošljavanje kuhara, a uz novog kuhara i dodatno opremljenom kuhinjom više neće biti potrebe za korištenjem cateringa. Pošto je u sklopu ovog projekta poseban naglasak dan na pripremu ribljih proizvoda, predviđena je i edukacija kuhara za pripremanje ribljih specijaliteta. Toplo se nadamo da će u novoj godini naša kuhinja zasjati u novom ruhu na zadovoljstvo djece i djelatnika našeg vrtića, rekao je načelnik Ćosić.

Osim početka radova na kuhinji, ovih dana se užurbano radi i na uređenju dječjeg igrališta u sklopu vrtića.

– Postavlja se gumirana podloga, uređuju se stazice, postavlja se ukrasni oblutak te će biti postavljene i neke nove sprave. Postavljanje ovakve podloge djeci omogućuje boravak u igri na zraku i nakon kiše jer neće morati čekati nekoliko dana da se tlo osuši, dodaje Ćosić.

Kako saznajemo Općina Pašman u sklopu pronatalitetne politike godišnje izdvaja 700.000 kn za funkcioniranje vrtića dok su prihodi vrtića oko 100.000 kn godišnje. Cijena cjelodnevnog boravka u vrtićima u okolici se kreće i do 1000 kn, a u Dobropoljani roditelji izdvajaju 600 kn.

– Ovom prilikom želim obavijestiti roditelje da s obzirom na situaciju s koronavirusom i činjenicom da je vrtić u prosincu radio samo jedan tjedan, osloboditi ćemo roditelje plaćanja vrtića za 12. mjesec, za kraj je rekao Ćosić.

Nastavi čitati

Najčitanije