Pišite nam

Zdravlje

Poticanje potrošnje ribe u dječjem vrtiću: Općini Pašman odobren projekt Europske unije

Prije

-

Srdela

Realizacijom projekta Općina Pašman želi pridonijeti poboljšanju kvalitete prehrane djece u dječjem vrtiću Otok Pašman

Glavni ciljevi projekta su povećanje potrošnje proizvoda ribarstva i akvakulture čime se pozitivno utječe na zdravlje djece te usvajanje zdravih prehrambenih navika od najranije dobi.

Prostor vrtića se planira opremiti sa skladišnom opremom te će se prilagoditi i opremiti prostor za pripremu obroka, a u planu je i nabavka kuhinjskog bloka čime će se poboljšati uvjeti za pripremu proizvoda ribarstva i akvakulture.

U projekt je uključena i edukacija kuhara u izradi ribljih recepata sa normativima specijaliziranih za dječji vrtić kao i u pripremi autohtonih ribljih obroka. Nakon odrađenih edukacija kuhar će biti osposobljen za pripremanje i posluživanje novih jela koja će biti interesantna djeci, čime se direktno povećava konzumacija ribe u vrtiću. U edukaciji će sudjelovati i sama djeca s ciljem prepoznavanja važnosti konzumacije ribljih proizvoda.

Ukupna vrijednost projekta je 217.173,12 kn od čega Europska unija sufinancira 175.298,13 kn kroz natječaj FLAG Lostura, mjera 3.1, dok Općina Pašman osigurava preostali iznos.

Nastavi čitati

Najčitanije