Pišite nam

Sport

Naša Veronika nastavlja sa uspjesima

Prije

-

Članica AŠK Zadra Veronika Šokota osvojila je četvrto mjesto u bacanju koplja na Balkanskim atletskim igrama u Istanbulu za juniorke i juniore, piše Zadarski.hr.

Nedavno smo pisali kako je atletičarka Veronika, porijeklom iz Ždrelca, postigla izvanredan uspjeh na međunarodnom mitingu u Karlovcu i ujedno najavili njen nastup u Istanbulu.

Ovo je bio njezin prvi nastup za reprezentaciju Hrvatske i nastupila je u konkurenciji osam bacačica. Od šest hitaca imala je ispravna dva pokušaja – u trećoj seriji bacila je koplje na daljinu do 48,41 m, a u četvrtoj seriji 47,42 m i s tim rezultatom Veronika je osvojila izvanredno četvrto mjesto.

Prvo mjesto pripalo je Munevver Hanci (54,62 m) iz Turske, drugo mjesto osvojila je Esra Turkmen (54,23 m) također iz Turske, dok je na trećem mjestu bila atletičarka iz Srbije Adriana Vilagos (53,78 m).

S obzirom da je ovo bio Veronikin prvi nastup u dresu Hrvatske razumljivo je da je bilo malo nervoze i da je imala samo dva ispravna pokušaja. Međutim ono što najviše veseli je činjenica da će iskustvo doći, a s time, vjerujemo, i još veća iznenađenja koja nam Veronika sprema.

Nastavi čitati

Najčitanije