Pišite nam

Sport

Veronika Šokota – Sportašica iz Ždrelca postigla izvanredan uspjeh na međunarodnom natjecanju

Prije

-

Veronika Šokota

Povodom otvaranja novog atletskog stadiona, Atletski klub Karlovac skupa s Hrvatskim atletskim savezom organizirali su Međunarodni atletski miting, piše Zadarski.hr.

Na mitingu je također nastupila članica Atletskog športskog kluba Zadar, Veronika Šokota, inače porijeklom iz Ždrelca u kojem često boravi. Veronika je nastupila u disciplini bacanje koplja (600 g).

Natjecanje je započela bacanjem koplja 48,18 m u prvoj seriji, u drugoj je nažalost imala prijestup, a u trećoj je bacila koplje 46, 90 m. U četvrtoj se i petoj seriji ponovno dogodio prijestup.

Sve je to bila napeta uvertira u šestu seriju kad je bacila koplje nevjerojatnih 55,32 m. Tim rezultatom Veronika je za skoro 3 m popravila ne samo svoj novi osobni rekord, već i novi klupski rekord za mlađe i starije juniorke.

 Ovim sjajnim rezultatom, Veronika se uspela na treće mjesto u Hrvatskoj na tablicama svih vremena u bacanju koplja (od 600 g). Iznad naše Veronike su samo Sara Kolak, olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira 2016. godine koja drži hrvatski rekord sa 68,43 m i Ivana Vuković, članica Atletskog kluba Slavonija-Žito iz Osijeka, s 56,50 m.

Među mlađim juniorkama Europe Veronika drži izvanredno četvrto mjesto.

– Veronika zaslužuje sve čestitke za postignuti rezultat, prometnula se u najbolju atletičarku i sportašicu u Zadru. Čestitke i njenom treneru, doktoru kinezioloških znanosti Predragu Saratliji, izjavio je jedan od trenera u ASK Zadar Ivica Šola.

Našoj Veroniki želimo da ponovi svoj fantastičan uspjeh ovog vikenda 12. i 13. rujna kad će nastupiti za juniorsku reprezentaciju Hrvatske na Balkanskim atletskim igrama u Istanbulu u Turskoj.

Nastavi čitati

Najčitanije