Pišite nam

Vijesti

Američki časopis Forbes svrstao Galešnjak na listu najromantičnijih destinacija za Valentinovo

Prije

-

Galešnjak

Poznati časopis navodi da je otočić u Pašmanskom kanalu jedno od najboljih mjesta u Europi ako želite zaprositi najvažniju osobu u svojem životu

U susret Valentinovu, Danu zaljubljenih, utjecajni američki časopis Forbes objavio je listu 16 najromantičnijih destinacija u Europi među kojima su se našle čak dvije hrvatske destinacije, Opatija i otočić Galešnjak, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u SAD-u Ina Rodin.

Za obilazak otočića Galešnjaka predložene su mogućnosti otkrivanja otoka u obliku srca brodom ili zrakoplovom s panoramskim pogledom na Zadar i Kornatski arhipelag.

Da je Galešnjak idealno romantično mjesto s poznatim časopisom se slaže i popularna pjevačica Beyonce koja je svoj prošli rođendan odlučila proslaviti upravo u blizini poznatog otočića.

Opatija je predstavljena kao mondeno obalno odmaralište i dragulj kvarnerskog područja čija turistička tradicija seže još u 19. stoljeće. Izdvojene su jedinstvene opatijske vile i hoteli okruženi egzotičnim vrtovima, parkovima i morem, ali i poznata proizvodnja čokolade.

Riječ je o izboru najromantičnijih destinacija za Valentinovo kojeg je, u suradnji s časopisom Forbes, sastavila organizacija European Best Destination Organization (EBD), a uz dvije hrvatske destinacije, na popisu su se našli portugalski otok Porto Santo, Špičnik u Sloveniji, talijanski Burano, Dinard u Bretanji, Oia na grčkom Santoriniju, Mijas u Andaluziji, Polperro u engleskom Cornwallu, jezero Como u Italiji, Algarve u Portugalu, Sveti Stefan u Crnoj Gori, Gdansk i Sopot u Poljskoj, Rossa u Švicarskoj, Rothenburg Ob der Tauber u Njemačkoj te Preveli na Kreti.

Nastavi čitati

Najčitanije