Pišite nam

Sport

Županijsko prvenstvo u mažoret plesu: Pašmanske mažoretkinje osvojile srebrne i brončane medalje

Prije

-

Mažoretkinje otoka Pašmana
Foto: Zadarski list

U subotu, 9. ožujka održano je Županijsko prvenstvo u mažoret plesu u ŠC Višnjik u organizaciji Željke Vitlov, predsjednice Udruge Zadarske mažoretkinje, a na natjecanju koje je počelo u 13 sati sudjelovalo je 120 mažoretkinja od 4 do 25 godina iz otoka Ugljana, Pašmana, Vira, Zadra, Biograda i Pakoštana.

Na natjecanju u kategorijama prvi i viši korak gdje je svaka djevojčica trebala izvesti zadanu koreografiju sudjelovalo je 20 mažoretkinja otoka Pašmana od 4 do 12 godina te su osvojile srebrne i brončane medalje.

Ovim prvenstvom, kao i cijelim danom obilježenim rekreacijom i sportom, započeo je bogat program obilježavanja Županijskih dana. Program prvenstva je vodila Vlatka Vučić Marasović, iz Zadarske županije, prisutnima su se obratili dogradonačelnik Ante Babić, predsjednik Hrvatskog mažoret saveza Alen Šćuric i dožupan Šime Vicković koji je dao znak za početak prvenstva.

Organizatorica je zahvalila Općinama, gradu Zadru, Zadarskoj županiji, TZ Zadar te svima koji su pomogli u realizaciji ove manifestacije. Nadalje je ovom prigodom potvrdila i datum održavanja Europskog prvenstva u mažoret plesu kojem je domaćin Zadar, a održavat će se ukupno četiri dana oko prvog vikenda u rujnu.

– Očekujemo 1.800 sudionika iz cijele Europe, događanje na profesionalnom nivou i jako se radujemo. Bilo bi odlično da se i sami plasiramo, a tome se i nadamo s obzirom da niz godina sudjelujemo na državnim i europskim prvenstvima. Djevojke danas na Županijskom prvenstvu plešu solo, zadanu koreografiju od Hrvatskog mažoret saveza i najbolje će se plasirati na Državno natjecanje koje će se održavati u svibnju u Klinča Selima. Tamo će se održavati natjecanje u solo, duo i formaciji, govori Vitlov koja već priprema Zadarske mažoretkinje i za sljedeće nastupe.

Članak izvorno objavljen: Zadarski list

Nastavi čitati

Najčitanije