Pišite nam

Vijesti

Župan Božidar Longin sa suradnicima na Pašmanu

Prije

-

Krešimir Ćosić Župan Longin Mrljane
Foto: Velimir Brkić/Zadarski list

U Mrljanama župan je zajedno s načelnikom Općine Pašman obišao nedavno saniranu luku

U četvrtak, 8. travnja je zadarski župan Božidar Longin sa suradnicima obišao projekte lučke infrastrukture na otoku Pašmanu, novu trajektnu luku u Tkonu i rivu u Mrljanama, piše Zadarski list.

– Projekt sanacije luke Mrljane ukupne je vrijednosti 5,5 milijuna kuna. Uz Županijsku lučku upravu Zadar, radove su sufinancirali Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Zadarska županija te Općina Pašman, kazao je zadarski župan.

– Riječ je o nastavku kontinuiranog ulaganja u izgradnju i sanaciju luka na našem području. Samo u posljednje četiri godine u projekte sanacije i rekonstrukcije 30 luka uložili smo oko 125 milijuna kuna, dodao je Božidar Longin.

Župana je u Mrljanama dočekao načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić sa svojim suradnicima i mještanima.

– Uz dobru suradnju sa Zadarskom županijom i ministarstvima u Vladi RH nastavljamo razvojni ciklus i stvaramo nove vrijednosti koje izravno ili neizravno utječu na kvalitetu života na ovom Bogom danom otočnom području, izjavio je za prisutne novinare načelnik Ćosić te je spomenuo neke od razvojnih projekata pokrenutih na području općine.

 – U suradnji sa Županijskom upravom za ceste Zadarske županije Općina ulaže preko 2,5 milijuna kuna na asfaltiranje i sanaciju cesta. Također, Hrvatske ceste će u ovoj godini obnoviti državnu cestu DC110 na dionici od naselja Barotul do trajektnog pristaništa u Tkonu, s rekonstrukcijom raskrižja na ulazu u Pašman, objašnjava Ćosić.

Ulaganje u dječja igrališta, mjesna groblja, javnu rasvjetu, staze i vidikovce

Načelnik je najavio ovogodišnje ulaganje u iznosu od 950.000 kuna za javnu rasvjetu na području cijele općine isto kao i projekt „Svakom djetetu na dar“ vrijedan 1,5 milijuna kuna kojim se u svih osam općinskih naselja grade ili obnavljaju dječja igrališta. Još je naveo da je završena javna nabava i izabran izvođač radova za uređenje rekreacijskih staza i pet odmorišta/vidikovca u iznosu od oko 750.000 kuna.

Na mjesnom groblju u Kraju su započeli radovi na mrtvačnici, dok će se ove godine 2,4 milijuna kuna uložiti u groblja odnosno kupnju zemljišta za groblje Mrljane, izgradnju mrtvačnice u Kraju i gradnju groblja u Pašmanu i Banju.

– Proširit će se i sva mjesna groblja, za groblja u Banju i Dobropoljani ishođena je sva potrebna dokumentacija, za kraj dodaje Ćosić.

Nastavi čitati

Najčitanije