Pišite nam

Vijesti

Zima stigla i na otoke

Prije

-

Pašman panorama

Prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda hladni val koji je u petak stigao u Hrvatsku, potrajat će barem do utorka

U subotu je na moru i u unutrašnjosti Dalmacije bilo sunčano, a na moru će jaka, na udare i olujna bura slabjeti, najprije u sjevernim krajevima. Najniža jutarnja temperatura na Jadranu će biti od -3 do 2 Celzijevih stupnjeva te najviša dnevna od 3 do 7 Celzijevih stupnjeva.

Izuzev mjestimičnih oborina u nedjelju, do utorka se ne očekuju značajnije promjene. Nakon utorka slijedi zatopljenje s jugozapadnjakom i jugom te češćim oborinama na Jadranu, gdje će južina biti još izraženija nego na kopnu.

DHMZ upozorava građane da je hladni val prilično opasna pojava, a slično kao i topli, djeluju na ljude uzrokujući povećanu smrtnost i pobol. Međutim, dok je utjecaj toplih valova uglavnom koncentriran na 1-2 dana nakon njihove pojave, hladni valovi uzrokuju povećane probleme s odgodom i nakon njihovog završetka. U Dalmaciji je opasnost od hladnog vala najizraženija na splitskom i dubrovačkom području, a posebno je velika u ponedjeljak i utorak.

Izgleda da u će naši otočki mališani morati sačekati sljedeći hladni val da bi mogli uživati u ponekoj snježnoj pahulji.

Nastavi čitati

Najčitanije