Pišite nam

Vijesti

Završena sanacija pristupnog puta za Veliki Bokolj

Prije

-

Cesta Veliki Bokolj

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) je u suradnji s Općinom Pašman prije dva mjeseca započela radove na sanaciji pristupnog puta za kontrolno-mjernu postaju Veliki Bokolj. Tom prilikom je bilo odlučeno da se sanacija puta iskoristi i za istovremeno provlačenje strujnog kabela te da se na kritičnim mjestima puta napravi trajna betonska podloga.

Zajednički projekt HAKOM-a i Općine na uređenju puta i polaganju kabela je završen, a radovi su obuhvatili iskop kanala, dobavu i polaganje kabela, dobavu materijala za tamponiranje puta i razastiranje istog po niveleti ceste u sloju cca 10 cm te također dobavu materijala i betoniranje kritičnih dijelova ceste betonom armiranim s jednom armaturnom mrežom. Sanacija puta omogućuje HAKOM-u bolji pristup svojoj kontrolno-mjernoj postaji te lokalnom stanovništvu i izletnicima bolji pristup na novootvoreni vidikovac Veliki Bokolj.

HAKOM je kontrolno-mjernu postaju Veliki Bokolj pustio u rad 30. studenog 2011. godine kao sedmu u nizu daljinski upravljanih postaja u Republici Hrvatskoj. Postaja služi za nadzor i kontrolu radiofrekvencijskog spektra i omogućuje provođenje mjerenja na području čitave Sjeverne Dalmacije i srednjeg Jadrana.

Nastavi čitati

Najčitanije