Pišite nam

Vijesti

Zadnji rok plaćanja turističke pristojbe za vikendaše u paušalnom obliku je 15. srpnja

Kako bi se zaštitili legalni iznajmljivači i suzbila siva ekonomija opsežna kontrola zakonske obaveze prijave osoba u sustav eVisitor provodi se u svim mjestima na području općine Pašman

Prije

-

eVisitor

Iz Turističke zajednice Općine Pašman saznajemo kako i ove sezone nastavljaju dobru suradnju s komunalnim redarstvom Općine Pašman i Državnim inspektoratom Republike Hrvatske u svrhu pojačane kontrole zakonske obaveze prijave osoba u sustav eVisitor. S ciljem zaštite legalnih iznajmljivača i suzbijanja sive ekonomije, opsežna kontrola provodi se u svim mjestima na području općine.

Osim prijave gostiju smještenih u komercijalnom smještaju, u TZ-u ističu kako je prijava rodbine i prijatelja koji posjećuju vlasnike vikendica kao i stanovnike također obavezna zbog ispravnog vođenja statistike kao i iz sigurnosnih razloga.

Vlasnici vikendica i njihovi prijatelji obavezni su plaćati turističku pristojbu u periodu od 15. lipnja do 15. rujna, ali prijava u sustav eVisitor obavezna je i izvan tog perioda.

Nadalje, vlasnici vikendica koji su državljani EU ili Švicarske konfederacije turističku pristojbu mogu platiti i u paušalnom obliku i to najkasnije do 15. srpnja ove godine, a svi koji nisu napravili prijavu u paušalnom obliku do 15. srpnja, nakon tog datuma pristojbu mogu platiti isključivo po noćenju.

U turističkoj zajednici naglašavaju kako je prijava u sustav eVisitor obavezna, a može se obaviti samostalno putem web stranice evisitor.hr ili u TIC-evima Ždrelac, Dobropoljana, Neviđane, Pašman i Kraj.

Nastavi čitati

Najčitanije