Pišite nam

Vijesti

Zadarski ArhipelaGO dobitnik godišnje hrvatske turističke nagrade u kategoriji aktivni turizam

Prije

-

ArhipelaGO nagrada

Jučer je u večernjim satima u Rovinju održana završna svečana večer Dana hrvatskog turizma na kojoj su dodijeljene Godišnje hrvatske turističke nagrade, nagrade za najbolje u turizmu Hrvatske u 2023. godini.

Na dodjeli nagrada je prisustvovalo 1200 uzvanika među kojima je bio i hrvatski premijer Andrej Plenković, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac kao i drugi ministri, saborski zastupnici, župani, gradonačelnici te predstavnici svih segmenata hrvatskog turizma.

Godišnje hrvatske turističke nagrade u ovoj su se godini dodjeljivale prema novom konceptu, odnosno novim kategorijama koje su zajedno definirali Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora.

Riječ je o 15 kategorija, odnosno nagrada za turistički događaj godine, turistički aranžman godine, gastronomski doživljaj godine, hotel i kamp godine, a dodijeljene su i nagrade u aktivnom, kulturnom, nautičkom, poslovnom, ruralnom te zdravstvenom turizmu, kao i nagrade za unique smještaj godine i turističku destinaciju godine (šampion hrvatskog turizma).

Dobitnik Nagrade u aktivnom turizmu je aktivni turizam otoka zadarskog arhipelaga – Zadar ArhipelaGO, projekt devet turističkih zajednica zadarskog arhipelaga (TZO Pašman, TZO Sali, TZO Kali, TZO Preko, TZO Kukljica, TZO Tkon, TZM Božava, TZM Silba te TZ Grada Zadra za otočna mjesta Brgulje, Ist, Mali Iž, Molat, Olib, Premuda, Rava i Zapuntel) udruženih u svrhu razvoja outdoor turizma.

U sklopu projekta se aktivno radi na promociji outdoor turizma zadarskih otoka te je, na primjer, novi promotivni video „Zadar ArchipelaGO – Inviting Adventure“ koji prezentira mogućnosti biciklizma zadarskog arhipelaga, na nedavno održanom renomiranom Međunarodnom festivalu turističkog filma ART & TUR u Portugalu osvojio drugo mjesto u kategoriji „Turistički proizvod“.

Nastavi čitati

Najčitanije