Pišite nam

Vijesti

Zadarska županija prva u Dalmaciji po broju noćenja

Prije

-

Matlovac - Ždrelac

Hrvatski turistički rezultati ostvareni u prvih osam mjeseci ove godine su dobrano premašili predviđanja UNWTO-a (Svjetske turističke organizacije), o ostvarivanju 30 posto turističkog prometa u odnosu na prošlu godinu, izneseno je na konferenciji za medije Ministartsva turizma i sporta.

Ostvareno je 6,8 milijuna dolazaka i 47,6 milijuna noćenja, odnosno 41 posto dolazaka i 53 posto noćenja ostvarenih u istom razdoblju 2019. godine. Najviše turista je bilo iz Njemačke, Slovenije, Poljske, Češke, Austrije, Italije, Mađarske i Slovačke.

Zadarska Županija sa ostvarenih 8,6 milijuna noćenja je odmah iza Istre I Primorsko-goranske županije i s tom brojkom je ostvarila najveći broj noćenja u Dalmaciji. Iza nje slijedi Splitsko-dalmatinska županija sa 8,3 milijuna, Šibensko-kninska županija sa 3,6 milijuna te Dubrovačko-neretvanska županija sa 2,5 milijuna noćenja.

U kolovozu je ostvareno 64 posto prošlogodišnjih noćenja turista, najviše noćenja ostvareno je u Istri i Kvarneru, no i u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a Zadarska je županija samo u kolovozu ostvarila 3,8 milijuna noćenja.

Nastavi čitati

Najčitanije