Pišite nam

Vijesti

Zadarska županija pomaže privatnim iznajmljivačima: Objavljen javni poziv za podnošenje zahtjeva za subvenciju kamate

Prije

-

Iz Zadarske županije javljaju kako su pokrenuli program kreditiranja privatnih iznajmljivača na području županije i s tim ciljem je objavljen javni poziv za podnošenje zahtjeva za subvenciju kamate. Za pokretanje ovog programa navode višestruke razloge povećanja kvalitete turističke ponude obiteljskog smještaja, jačanja vidljivosti tog segmenta, poticanja specijalizacije prema različitim ciljnim skupinama te stvaranja značajne strateške prednosti.

Iz Županije nadalje javljaju kako su prepoznali privatni smještaj u turizmu kao jedan od osnovnih segmenata u razvoju županije jer je privatni smještaj najbrojniji u ukupnoj strukturi smještajnih kapaciteta i upravo je iz tog razloga važno ulagati u kvalitetu i kontinuirano razvijati ponudu. Cilj je unaprijediti kvalitetu obiteljskog smještaja, pomoći pružateljima usluga u povećanju kvalitete usluge i ostvariti preduvjete za produljenje turističke sezone.

Sredstva se odobravaju isključivo za uređenje, modernizaciju (podizanje kvalitete objekta) te nabavu opreme u svrhu poboljšanja ili proširenja ponude usluga.

Visina kredita može biti od 10.000 do 30.000 eura, a rok otplate kredita može biti do 6 godina. Županija će za odobrene kredite prema programu subvencionirati kamatnu stopu u visini od 2,00% godišnje, fiksno, za cijelo vrijeme trajanja kredita.

Tekst javnog poziva te prijavni obrazac dostupni su na sljedećoj poveznici.

Nastavi čitati

Najčitanije