Pišite nam

Vijesti

Zadar ArchipelaGO predstavljen na sajmu Tempo Libero u Bolzanu

Prije

-

ArchieplaGO Štand

Prošli tjedan, od 25. do 28. travnja, turističke zajednice zadarskog arhipelaga sporazumno udružene u svrhu razvoja outdoor turizma predstavile su se na sajmu Tempo Libero u gradu Bolzanu u pokrajini Trentino-Alto Adige u Južnom Tirolu, pišu Naši školji.

Zadarski ArchipelaGO se na štandu u četiri dana prezentirao zajedno sa Zadar Region, a bila je to prilika da se prvi put javno prikaže novi film udruženih turističkih zajednica „ArchipelaGO trail“. Atraktivni vizualni promotivni materijali i video-produkcija Zadar ArchipelaGO su privukli mnogo posjetitelja do njihovog izlagačkog štanda koji je bio na odličnoj poziciji, na samom ulazu u sajamski prostor.

Kako doznajemo od direktorice TZO Pašman Petre Perinović, u sklopu Zadar ArchipelaGO je, osim promotivnog filma predstavljenog na sajmu, nedavno objavljen i promotivni film „ArchipelaGO trail run“ koji promovira jedinstvenu utrku koja će prvi put biti organizirana u listopadu ove godine u tri dužinske kategorije, tijekom dva dana, na tri otoka; Dugi otok, Ugljan i Pašman, a sve dodatne informacije mogu se pogledati na internetskoj stranici archipelagotrailrun.com.

Sajam u gradu Bolanu je obišlo više od 43.000 posjetitelja iz regije Trentino-Alto Adige, koja je od zadarske regije udaljena oko 700 kilometara te od tamo dolaze uglavnom auto-gosti, kamperi i nautičari.

Regija pokriva velik dio planinskog prostora Dolomita i Južnih Alpa te je značajan izvoznik hidroelektrične energije, mliječnih proizvoda, drveta, vina, voća i papira. Turizam, pogotovo skijaški, vrlo je važan za regiju čiji se stanovnici uključuju u različite aktivnosti tijekom slobodnog vremena, cijene i vole prirodu i sve elemente prirodnih prostora. S obzirom na to da je riječ o bogatoj i razvijenoj regiji, stanovnici imaju jako dobar životni standard u usporedbi s drugim dijelovima Italije.

Nastavi čitati

Najčitanije