Pišite nam

Vijesti

Za jaslice u Banju Općini Pašman odobreno 550.000 kuna

Prije

-

Uz odobrena sredstava Ministarstva, Općina Pašman će izdvojiti skoro 1,5 milijuna kuna kako bi se osigurao prihvat najmlađih u banjskim jaslicama

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je 16. veljače 2021. godine donijelo Odluku o odabiru projekata u okviru Plana usmjeravanja i rasporeda sredstava za razvoj područja otoka u 2021. godini. Jedan od odobrenih projekata je i projekt Općine Pašman – Adaptacija dječjeg vrtića u Banju za koje je Ministarstvo odobrilo iznos od 550.000 kuna.

Iz Općine saznajemo da su troškovi projekta procijenjeni na 2 milijuna kuna tako da će ostatak od skoro 1,5 milijuna kuna financirati Općina. Nakon potpisa ugovora s Ministarstvom, kreće se s javnom nabavom dok je očekivani početak gradnje početak travnja ove godine.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije jednom godišnje provodi Program razvoja otoka koji je lokalnog karaktera i ima za cilj otočnoj zajednici omogućiti realizaciju prioritetnih malih kapitalnih infrastrukturnih projekata čime se stvaraju povoljni preduvjeti za održiv otočni gospodarski i društveni razvoj povećanjem kvalitete života na otocima.
Ministarstvo je 15. prosinca 2020. objavilo Javni poziv za dostavu prijedloga projekata za Program razvoj otoka u 2021. koji je bio otvoren do 15. siječnja 2021. a u propisanom roku je zaprimljeno 55 projektnih prijava.

Nastavi čitati

Najčitanije