Pišite nam

Sport

Više od stotinu Ugljanske i Pašmanske djece prošle godine treniralo u NK Sveti Mihovil

Prije

-

Sveti Mihovil mladi

Mladi uzrasti otočnog nogometnog kluba ove jeseni zabilježili su odlične rezultate u Županijskim nogometnim ligama. Nastupili su u natjecateljskim kategorijama papaline, tići, mlađi pioniri, stariji pioniri te kadeti i svaka kategorija je ostvarila zapažene rezultate, prenose Naši školji.

– U tri mjeseca smo odigrali 65 natjecateljskih utakmica. Svi naši uzrasti su osigurali plasman u 1. ŽNL, osim tića koji će igrati 2. ŽNL, izjavio je Krešimir Jaklin, voditelj omladine NŠK Sv. Mihovil te je dodao da ove godine u klubu trenira više od stotinu djece s otoka Ugljana i Pašmana.

Kadeti su u svojoj skupini bili četvrti te su u osam utakmica ostvarili četiri pobjede, a Ivano Longin s devet pogodaka drugi je strijelac lige. Stariji pioniri također su četvrti, a Maro Mekelenić s 14 pogodaka dijeli četvrto mjesto ljestvice strijelaca. U 11 kola upisali su sedam pobjeda.

Mlađi pioniri su bili drugi te su u 11 utakmica postigli devet pobjeda i jedan remi, a Ive Bobić s 12 pogodaka treći je strijelac lige.

Tići su u 11 utakmica ostvarili šest pobjeda i jedan remi što im je bilo dovoljno za šesto mjesto. Duje Lukačić sa 16 pogodaka treći je strijelac lige.

Najmlađa natjecateljska kategorija Sv. Mihovila su papaline, igrači do 9 godina. Oni su, baš kao i tići jesensku polusezonu zaključili na šestom mjestu, u vrlo jakoj konkurenciji. U 11 utakmica ostvarili su četiri pobjede i dva remija.

– Sam rezultat nam i nije toliko bitan, koliko nam je stalo da naši mladi igrači napreduju i da se nauče kolektivnoj igri i sportskom duhu. Jako je važno od malih nogu stvoriti naviku treniranja, što dugoročno pomaže u izgradnji karaktera, ali i planiranja vremena. Kao što se trudimo da nam treninzi budu maksimalno zanimljivi, istovremeno nam je važan odgoj djece, a posebno moram pohvaliti naše roditelje koji su produžena ruka kluba, dodao je Jaklin.

Ukoliko bude epidemiološka situacija povoljna, u veljači bi trebali početi treninzi, a natjecanja će se nastaviti u ožujku.

– Iskreno se nadamo da će se epidemiološka situacija popraviti i da će djeca krenuti s treninzima. Aktivno bavljenje sportom je jako važno za rast i razvoj djece. Vjerujemo da ćemo na proljeće biti još uspješniji i da ćemo dostojno predstavljati naša dva otoka. A tako glasi i naš slogan – dva otoka, jedan klub, zaključuje Jaklin.

Nastavi čitati

Najčitanije