Pišite nam

Sport

Vice Bobić iz Pašmana prvak države u tajlandskom boksu

Prije

-

Vice Bobić Osijek
Foto: Tomislav Torić

Na Prvenstvu Hrvatske za mlađe uzraste u tajlandskom boksu, održanom u Osijeku, nastupilo je 100-njak boraca iz 13 hrvatskih klubova javlja Zadarski list. U vrlo jakoj konkurenciji nastupilo je i pet članova zadarskog Sv. Zoila koji su se vratili s tri zlatne medalje, a jednu od medalja je osvojio i mladi Vice Bobić iz Pašmana u kategoriji kadeta (-60).

Kako saznajemo od Vicinog oca Tome Bobića, ovaj izvanredan rezultat nije došao preko noći.

– Vice je još od malih nogu pokazivao sklonost prema borilačkim sportovima te je tako sa samo 4 godine dobio na poklon boksačku vreću na kojoj je vježbao na balkonu, kaže za naš portal Tome.

Daljnji sportski napredak, prije nego se priključio zadarskom KBK Sv. Zoilo, ostvario je vikendima kad je išao u posjet baki i djedu u Pakoštane gdje je neumorno vježbao u KBK Crni Orao.

Svakodnevna putovanja s otoka na Višnjik u Zadru zbog priprema za državno prvenstvo pokazala su se organizacijski i financijski vrlo zahtjevna za cijelu obitelj, međutim velika upornost mladog Vice i podrška obitelji na kraju su rezultirali ovim izvanrednim rezultatom.

– Zlatno odličje skromni Vice ne doživljava kao nešto posebno, on jednostavno voli ovaj sport, dodaje Vicin otac.

Na prvenstvu od Zadrana najsjajnija odličja osvojili su još Roko Čačić u kategoriji mlađih juniora (-57) te mlađa juniorka Zara Lerga (-51), koja je proglašena i najboljom mlađom juniorkom natjecanja.

U sklopu Prvenstva Hrvatske, održan je i 6. Osijek Open, na kojemu je Sv. Zoilo imao dva predstavnika, juniora Vjeku Omelića koji je u kategoriji do 81 kg osvojio srebro te seniorku Reu Bilandžić koja je također u svojoj kategoriji (-51) stigla do srebrne medalje.

– Zadovoljan sam s nastupom koji su prikazali naši borci. Pokazali su borbenost i sportski duh, objasnio je trener Tomislav Torić, napomenuvši kako su borbe bile strogo kontrolirane, kao i udarci te se pazilo na svaki detalj da ne bi došlo do ozljeda.

– Ovo je bilo idealno natjecanje na kojemu su naši natjecatelji stjecali potrebno iskustvo. Zahvalio bih se svakako i našim sponzorima koji su podržali naš klub, dodao je Torić.

Talentiranom Vici želimo da ponovi ovaj veliki uspjeh već ovaj petak na još jednom velikom natjecanju – Croatia Open u Kutini, gdje se očekuje nastup čak 600-tinjak natjecatelja iz desetak europskih zemalja.

Nastavi čitati

Najčitanije