Pišite nam

Sport

Veronika Šokota u finalu juniorskog EP-a u bacanju koplja

Prije

-

Veronika Šokota

Veronika Šokota, porijeklom iz Ždrelca na otoku Pašmanu, plasirala se u finale u bacanju koplja na Europskom juniorskom prvenstvu u atletici U20 u Jeruzalemu koje se održava od 7. do 10. kolovoza.

Veronika je u svojem prvom nastupu na stadionu Givat Ram koplje bacila 52,25 metara i drugim rezultatom kvalifikacija osigurala nastup u natjecanju 12 najboljih europskih kopljašica, piše Zadarski list.

– Jako sam zadovoljna kvalifikacijama, iako je rezultat definitivno mogao biti bolji. Nadam se da će koplje u finalu još dalje letjeti – kratko je poručila Veronika Šokota nakon kvalifikacija u kojima niti jedna atletičarka nije prebacila kvalifikacijsku normu od 55 metara.

Svoj najbolji hitac ove sezone od 56,82 metra Veronika je bacila na Europskom juniorskom bacačkom kupu u portugalskoj Leiriji gdje je izborila zlato, a ne krije da je u Jeruzalem došla po odličje.

Hrvatska na natjecanju ima još jednu predstavnicu u finalu bacanja koplja, riječ je o Viti Barbić, novopečenoj mlađejuniorskoj rekorderki Hrvatske, koja je kvalifikacije završila na 12. poziciji s hicem od 47,13 metara.

– Radujem se finalu i nadam se što boljem rezultatu. Drago mi je što smo i Vita i ja u finalu, a ono što je najbitnije, imamo ogromnu podršku s tribina koja će nam sigurno biti od velike pomoći, zaključila je Veronika Šokota.

Nastavi čitati

Najčitanije