Pišite nam

Sport

Veronika Šokota srebrna na seniorskom prvenstvu Hrvatske

Prije

-

Veronika Šokota
Foto: Privatni album

Na prvenstvu Hrvatske u atletici za seniore i seniorke koje se održalo u Karlovcu naša Veronika ostvarila je izvanredan rezultat osvojivši srebrnu medalju. U konkurenciji devet bacačica Veronika, članica AŠK Zadar, bacila je koplje (600 g) 54,81 m te tako s posljednjim hicem u seriji došla do drugog rezultata prvenstva.

Od Veronike je bila bolja jedino olimpijska pobjednica Sara Kolak iz AK Kvarner Rijeka koja bacila koplje 60,50 m, dok je treće mjesto osvojila Lucija Cvitanović iz AK Zagreb (54,40 m).

Zadovoljna Veronika ističe kako je ovo natjecanje za nju bilo još jedno veliko iskustvo, ali i kako uvjeti za treniranje u Zadru nisu optimalni.

– Jako sam zadovoljna rezultatom, bilo je to jedno od mojih boljih natjecanja, stvarno je bila velika konkurencija. Bacala sam sa Sarom Kolak i bilo mi je to jedno veliko iskustvo. Nije bilo realno osvojiti zlato pored Sare, koja ove sezone ima osobni rekord od 62 metra, za očekivati je bilo kako će ona baciti hitac negdje oko te dužine. Sljedeće natjecanje koje me čeka je juniorsko PH 9. i 10. srpnja, potom Balkanijada 16. i 17. srpnja u Turskoj (Denizli), i na kraju SP za juniore u Kolumbiji (Cali) 1. kolovoza. Hoću li ostati i dalje u AŠK Zadar? Nisam još sigurna, odradit ću još ovu sezonu pa ću vidjeti. Zadovoljna sam kako me trenira profesor Predrag Saratlija, ali malo su nam uvjeti lošiji. Naime, treniram na igralištu Bagat, imamo nezgodne termine treniranja, i to oko 11 sati ujutro, svima je jasno kako se po tim vrućinama ne može trenirati, zaključila je Veronika.

Izvor: antena zadar

Nastavi čitati

Najčitanije