Pišite nam

Sport

Veronika Šokota najbolja sportašica Zadarske županije za 2020. godinu

Prije

-

veronika šokota izbor sportaša
Foto: Zadarski list

Tradicionalno, 15. siječnja Zadarski list već 27 godina za redom organizira akciju izbora najboljih sportaša, sportašica i sportskih kolektiva Zadarske županije. Ove godine je u anketi sudjelovalo 22 medijskih djelatnika koji su u kategoriji najbolja sportašica odabrali Veroniku Šokotu, 17-godišnju sportašicu iz Ždrelca.

Veronika Šokota, članica AŠK Zadar je svojim sportskim rezultatima prikupila cijelu kolekciju medalja s nacionalnih prvenstava. U bacanju koplja je mlađa juniorska, juniorska i mlađa seniorska prvakinja Hrvatske na otvorenom dok je na Zimskom bacačkom PH bila druga među mlađim juniorkama.

U kategoriji mlađih juniorki je i dvostruka prvakinja Hrvatske u skoku u dalj, kao i državna juniorska prvakinja u istoj disciplini u dvorani, a zlatna je bila i u dvoranskom petoboju te u sedmoboju na otvorenom.

Od međunarodnih nastupa bila je četvrta na Prvenstvu Balkana za juniorke, a puno se očekivalo i od Europskog prvenstva za mlađe juniorke, no to je natjecanje zbog epidemiološke situacije otkazano.

Proglašenje najboljih se održalo u petak u 12 sati na otvorenom prostoru ispred VIP salona, odnosno sjeveroistočnog ulaza u dvoranu Krešimira Ćosića, a Veroniki je nagradu uručio zadarski župan Božidar Longin. Zbog epidemioloških mjera svečanost je bila organizirana za ograničeni broj posjetitelja.

Nastavi čitati

Najčitanije