Pišite nam

Sport

Veronika Šokota drugi put za redom proglašena najboljom sportašicom Zadarske županije

Prije

-

Foto: Zadarski list

Jučer, 15. siječnja je na otvorenom prostoru pod svodovima dvorane Krešimira Ćosića održana 28. svečana podjela plaketa najboljim sportašima, sportašicama i sportskim kolektivima Zadarske županije koji su obilježili 2021. godinu, javlja Zadarski list koji je dugogodišnjim organizatorom izbora.

Drugu godinu zaredom, zasluženo, najboljom sportašicom Zadarske županije je Veronika Šokota – bacačica koplja i čanica Atletskog športskog kluba Zadar. Veronika, inače podrijetlom iz Ždrelca, je i 2021. godine prikupila izvrsne rezultate; dva puta prvakinja Hrvatske za seniorke, prvakinja Hrvatske za mlađe seniorke, prvakinja Hrvatske za juniorke, prvakinja Hrvatske za mlađe juniorke, 6. mjesto na Zimskom bacačkom kupu za mlađe seniorke, 2. mjesto na Balkanskim igrama za juniorke, 5. mjesto na Europskom prvenstvu za juniorke,  7. mjesto na Svjetskom prvenstvu za juniorke te postigla dva nova Hrvatska rekorda za mlađe juniorke u bacanju koplja (500 g) – 57,76 m i u bacanju koplja (600 g) – 57,02 m. Na atletskim tablicama Hrvatske svih vremena u konkurenciji seniorki ima drugi rezultat 57,02 m te na atletskim tablicama Europe u konkurenciji mlađih juniorki ima drugi rezultat.

Uz Dragu Bajkovića, sportskog urednika Zadarskog lista, okupljene sportaše, njihove obitelji i sportske djelatnike pozdravili su Snježana Jurinić, pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za kulturu i šport Grada Zadra te Ante Župan, zamjenik pročelnice Ureda župana i član Izvršnog odbora Hrvatskog zbora sportskih novinara. U izboru su sudjelovali zadarski sportski novinari, njih ukupno 22, koji su dodjeljivali glasove nominiranim kandidatima u šest kategorija.

Nastavi čitati

Najčitanije