Pišite nam

Sport

Veronika Šokota četvrta na Svjetskom juniorskom prvenstvu u atletici

Prije

-

Veronika Šokota Svjetsko Juniorsko prvenstvo

Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u atletici koje se održalo u kolumbijskom gradu Caliju početkom kolovoza, Veronika Šokota – članica Atletskog športskog kluba Zadar osvojila je četvrto mjesto u bacanju koplja s rezultatom od 54,74 m bačenim u drugoj seriji.

Veronika je nakon završene pete serije bila na trećem mjestu, a onda je Urugvajka Manuele Rotundo u zadnjoj šestoj seriji bacila koplje do 55,11 m te tako Veroniku potisnula na četvrto mjesto.

Inače ovo je do sada Veronikin najbolji plasman na velikim natjecanjima jer je prošle godine osvojila sedmo mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Nairobiju, dok je u Tallinnu na Europskom juniorskom prvenstvu zauzela peto mjesto. Naslov Svjetske juniorske prvakinje na uvjerljiv način osvojila je srpska atletičarka Adriana Vilagoš s izvanrednim rezultatom od 63,52 m, što je ujedno i novi rekord Svjetski juniorskih prvenstava. Srebro je pripalo Kolumbijki Valentini Barrios s rezultatom od 57,84 m.

– Čestitam Veroniki i njenom treneru Predragu Saratliji na odličnom uspjehu, znam da je u sportu uvijek najnezahvalnije osvojiti četvrto mjesto jer ste tako blizu, a u stvari tako daleko od odličja, izjavio je predsjednik AŠK Zadar Ivica Šola.

Izvor: Zadarski.hr

Nastavi čitati

Najčitanije