Pišite nam

Sport

Veronika sa zlatom na Europskom bacačkom kupu došla do drugog juniorskog rezultata na svijetu

Prije

-

Veronika Šokota

Prošli vikend održan je Europski bacački kup u Leiri u Portugalu gdje je dio hrvatske reprezentacije u kategoriji Koplje U23 bila i Veronika Šokota. 19-godišnja Veronika, odnedavno atletičarka riječkog Kvarnera, je u subotu kasno navečer osvojila zlatnu medalju u bacanju koplja u konkurenciji mlađih seniorki (U-23) i time sjajno krenula u sezonu u kojoj ima velike ambicije, javlja Zadarski.hr.

Veronika je za prvo mjesto bacila 56,82 metra što je u ovoj ranoj fazi sezone drugi juniorski (U-20) rezultat na svijetu. Ispred nje je samo Srpkinja Adriana Vilagoš koja je na istom natjecanju u Leiriji, ali u seniorskoj kategoriji, osvojila treće mjesto s 59,83 m. Šokota je tijekom natjecanja imala još dva hica preko 56 metara (56,69 m i 56,48 m) koji bi joj također donijeli pobjedu budući da je drugoplasirana Čehinja Petra Sičakova bacila 55,23 metra.

Veronika odnedavno radi sa slovenskim stručnjakom Andrejem Hajnšekom koji je Saru Kolak 2016. godine odveo do olimpijskog zlata. Sezonu je prošli vikend otvorila na Zimskom bacačkom PH s 55,97 m, a i ona i trener su izrazili uvjerenje kako će ove godine bacati preko 60 metara. Glavni im je cilj sezone medalja na juniorskom EP-u u Jeruzalemu.

Nastavi čitati

Najčitanije