Pišite nam

Sport

Veronika peta na Europskom juniorskom prvenstvu u Tallinu

Prije

-

Veronika Šokota

U Tallinu se, od 15. do 18. srpnja, održalo Europsko prvenstvo za juniore i juniorke u atletici. Posljednjeg dana natjecanja u finalu bacanja koplja nastupila je i naša Veronika Šokota.

Veronika je s hicem iz četvrte serije od 52,99 metara osvojila peto mjesto, prenosi Zadarski.hr. Zlatnu medalju i naslov prvakinje Europe je osvojila Grkinja Elina Tzengko s hicem od 61,18 metara, dok je srebrnu medalju osvojila Adriana Vilagoš iz Srbije s najboljim rezultatom od 60,44 metra. Inače od hrvatskih predstavnika među atletičarkama Veronika je jedina uspjela izboriti nastup u finalu, dok je kod atletičara najbolji plasman ostvario Dominik Škorjanc iz Osijeka na 400 m prepone osvojivši brončanu medalju što je i jedina osvojena medalja hrvatskih predstavnika. Pored ovih Hrvatska je imala i dva nastupa atletičara u finalu i to s osvojenim sedmim mjestom na 400 m prepone i osmim mjestom u troskoku.

– U jakoj konkurenciji naša Veronika je dobro odradila svoj dio posla, biti peta u Europi je veliki uspjeh. Znajući Veroniku ona može samo dati još više i postizati bolje rezultate u sljedećim nastupima, kratko je izjavio predsjednik i trener AŠK Zadar, Ivica Šola.

Nastavi čitati

Najčitanije