Pišite nam

Sport

Veronika osvojila odlično šesto mjesto na Europskom bacačkom kupu

Prije

-

Veronika Šokota
Foto: Paun Paunović/Cropix

Iako još uvijek mlađa juniorka Veronika je na svom prvom velikom međunarodnom natjecanju, u kategoriji mlađih seniorki, ostvarila izvanredan rezultat

Europski bacački kup je tradicionalno natjecanje europskih bacača koji podrazumijeva četiri discipline (kugla, kladivo, koplje i bacanje diska), a ove se godine održao u Splitu i Solinu 8. i 9. svibnja u kategoriji mlađih seniora i seniorki te seniora i seniorki.

Natjecanje je bilo organizirano na stadionu Park Mladeži u Splitu na novouređenim bacalištima, a bacači i bacačice kugle su svoje natjecanje održali u Solinu, u amfiteatru antičke Salone koji je posebno uređen za ovaj događaj. Ukupno je na natjecanju nastupilo 399 atletičara i atletičarki iz 42 države, prenosi Zadarski.hr.

Za atletsku reprezentaciju Hrvatske u kategoriji mlađih seniorki nastupila je i članica Atletskog športskog kluba Zadar naša Veronika Šokota. Na svojem prvom velikom međunarodnom natjecanju Veronika je u bacanju koplja u konkurenciji 13 atletičarki iz 13 država osvojila zapaženo šesto mjesto hitnuvši koplje u trećoj seriji do 54,24 m. Treba napomenuti da je Veronika bila jedna od najmlađih atletičarki u disciplini bacanja koplja za mlađe seniorke.

Vrhunski sport i atraktivna lokacija dali su poseban pečat ovom natjecanju koje je privuklo veliki broj gledatelja pred malim ekranima jer su natjecanje prenosile, osim hrvatskog HRT-a, i druge europske medijske kuće.

Nastavi čitati

Najčitanije