Pišite nam

Sport

Velika nada hrvatske atletike bez adekvatnih uvjeta za treniranje u Zadru

Prije

-

Veronika Šokota
Foto: Cropix

Na nedavnom Europskom bacačkom kupu u Splitu je Veronika Šokota u konkurenciji znatno starijih djevojaka (U-23) završila na odličnom šestom mjestu s 54,24 m. Ranije ove godine na istom je stadionu bacila 55,79, srušila hrvatski mlađejuniorski rekord i došla na treće mjesto svih vremena u Hrvatskoj (među seniorkama). Veronika dakle odlično napreduje unatoč uvjetima u kojima radi.

Naime, lani je na atletskom borilištu u sklopu ŠRC Višnjik s travnatog dijela stadiona maknuta prirodna trava i postavljena umjetna koja služi isključivo za trening nogometaša, čime su automatski sa stadiona izbačeni bacači koji su ostali bez prave alternative za treninge, a među njima i kopljašica Veronika. Na brzinu je poslije na igralištu Bagat stavljen tartan u duljini 17 m, ali to je samo improvizacija jer zaletište za koplje treba biti dugačko minimalno 30 metara. Talentirana Veronika zajedno s trenerima Predragom Saratlijom i Katarinom Gašparović iz zadarskog AŠK-a i u takvoj situaciji pokušavaju izvući maksimum, ali jasno je da joj je kvalitetan rad onemogućen, piše Zadarski.hr.

– Teško je jer nemam dovoljan zalet, što se onda vidi i na natjecanjima. Dosta mi ljudi prilazi i govori “ne smiješ stajati pred bacanja”. Pokušavamo trener i ja sve, ali mislim da to nije to. Voljela bih da se napravi pravo zaletište od 30 metara, pa da uspijem usavršiti sve, izjavila je Veronika.

Veronika je učenica trećeg razreda Medicinske škole u Zadru i ubrzo će morati donijeti ključnu odluku po pitanju daljnje karijere i života – upisati fakultet u Hrvatskoj ili SAD-u? Ako se uvjeti u Zadru ne poprave, nije isključeno da Veronika sreću potraži negdje drugdje.

– Dobila sam neke ponude iz Amerike i svakodnevno razmišljam što upisati. Nisam još odlučila, iako sam bliža ostanku u Hrvatskoj. Morat ćemo dobro razmisliti treneri i ja, rekla je za kraj Veronika.

Nastavi čitati

Najčitanije