Pišite nam

Sport

Vaterpolo klub Garmenjak iz Barotula novi član VAL lige

Prije

-

Pašmanski Dupin_2022

VK Garmenjak iz Barotula je prvi i jedini vaterpolo klub na otoku Pašmanu, osnovan krajem 2021. godine, a u samo dvije godine od osnutka izrastao je u ozbiljan amaterski vaterpolo klub s preko 30-tak stalnih članova te oko 15-tak aktivnih igrača. Uprava kluba na čelu s predsjednikom Mate Tomaševićem je već prošle godine donijela odluku da klub ide prema učlanjenju u VAL ligu – Hrvatsku amatersku vaterpolo ligu.

2023. godina je za klub bila vrlo plodonosna: osigurani su redoviti treninzi tijekom zime na bazenu ŠC Višnjik u Zadru, uspješno je organiziran 2. vaterpolo turnir „Pašmanski dupin“ kojeg je financijski podržala Općina Pašman i niz donatora, a klub je također sudjelovao na nizu turnira drugih organizatora. Uz sve navedene uspjehe će klub dodati i činjenicu da ove sezone postaju i članovi VAL lige.

VAL liga je osnovana 2016. godine i u njoj se natječu amaterski i veteranski klubovi koji ne moraju biti registrirani pri Hrvatskom vaterpolo savezu. Liga je nastala kako bi i u periodu izvan ljeta, kada se većinom odvijaju amaterski/veteranski vaterpolo turniri, klubovi imali priliku natjecati se u organiziranom obliku. Liga se igra kroz četiri turnira u četiri grada  – Dubrovnik, Zadar, Sisak i Split, a u posljednjem izdanju u sezoni 2022/2023 natjecalo se 10 klubova.

VK Garmenjak započinje svoje sudjelovanje u VAL ligi odmah na prvom turniru lige koji će se održati 25. studenog u Dubrovniku.

Nastavi čitati

Najčitanije