Pišite nam

Vijesti

Uveden sustav kontrole korištenja otočne iskaznice

Prije

-

Trajekt

Agencija za obalni linijski pomorski promet obavijestila je korisnike otočnih iskaznica da je zakonskim izmjenama omogućena uspostava sustava kontrole nad korištenjem otočne iskaznice te prijava uočenih nepravilnosti Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Agencija je u postojeći sustav kojim se prati izdavanje i korištenje otočnih iskaznica za povlašteni prijevoz uvela mehanizam koji će obavještavati o mogućim zlouporabama otočne iskaznice. Uočeni slučajevi zlouporabe se odnose na kupnju više karata istom otočnom iskaznicom koje se koriste na istom putovanju ili na različitim putovanjima istovremeno, korištenje više jednosmjernih povlaštenih putovanja bez povratka na otok/kopno i slično.

Uočene slučajeve zlouporabe koje sustav detektira bit će dostavljene na daljnje postupanje Ministarstvu. Ministarstvo će, sukladno zakonskim odredbama, rješenjem onemogućiti korištenje prava na povlašteni prijevoz korisniku na razdoblje od šest mjeseci, a u slučaju utvrđene ponovljene zlouporabe rješenjem trajno oduzeti prava na povlašteni prijevoz.

Nastavi čitati

Najčitanije