Pišite nam

Vijesti

Uspornici u središtu Pašmana za sigurnost svih sudionika u prometu

Prije

-

Uspornici

Jedan od ovogodišnjih projekata za koji je Općina Pašman dobila bespovratni novac iz nacionalnih fondova namijenjen je sigurnosti u prometu.

Na glavnom ulazu u mjesto Pašman postavljeni su prometni uspornici, što je Ministarstvo unutarnjih poslova financiralo sa 172.600 kuna, a 74.100 kuna osigurano je u općinskom proračunu.

-Na traženje domaćih stanovnika i turista postavljeni prometni uspornici i signalizacija radi sigurnosti djece i svih sudionika u prometu, kaže Andro Magić, zamjenik općinskog načelnika.

Podsjeća da je općina 2018. godine prvi put sudjelovala na natječaju MUP-a iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH.

-Te godine dobili smo novac za zonu smirenog prometa na dijelu državne ceste D 110 u Neviđanima pokraj Osnovne škole Vladimira Nazora. Lani smo se ponovno javili na taj natječaj s projektom Sanacije opasnog mjesta – postavljanje nove prometne signalizacije u mjestu Pašman centar. Nismo prošli, ali opet smo ga prijavili ove godine i odobren nam je bespovratni novac. Ukupna vrijednost projekta s PDV-om iznosi 246.700 kuna, dodaje Magić i napominje da se,  s obzirom na sve veći broj turista u mjestu Pašman, realizacijom ovog projekta povećala sigurnost svih sudionika u prometu, pogotovo ako se uzme u obzir da kroz središte mjesta, uz obalu, prolazi županijska cesta.

Nastavi čitati

Najčitanije