Pišite nam

Sport

Uspješno održan 1. vaterpolo turnir Pašmanski dupin 2022 uz brojnu publiku i odličnu atmosferu

Veliki interes je iskazan i za Malu školu vaterpola održanu pod stručnim vodstvom za vrijeme turnira

Prije

-

Pašmanski Dupin_2022

Prošle subote na novoj rivi u Barotulu održan je 1. vaterpolo turnir „Pašmanski dupin 2022“ u organizaciji VK Garmenjak iz Barotula. U odličnoj atmosferi i uz brojnu publiku odigrane su ukupno četiri utakmice.

Turnir se odigrao po kup sistemu i sudjelovale su 4 ekipe: AVK Kolpomorto iz Zadra, VK Mladost iz Velog Iža, VK Pinac iz Preka te domaćin VK Garmenjak. Osim što se održava na otoku, posebnost ovog turnira je i što su čak tri ekipe iz mjesta na otocima zadarskog arhipelaga tako da ovaj turnir, uz to što upotpunjuje ponudu ljetnih sportskih događanja otoka Pašmana i promovira vaterpolo, također potiče i međuotočnu povezanost.

Prva utakmica, koju su odigrali VK Garmenjak i VK Mladost, bila je rezultatski neizvjesna do samog kraja. Naime, u zadnju minutu utakmice ekipe su ušle s neriješenim rezultatom 10-10 te su igrači VK Mladost u samom finišu utakmice uspjeli zabiti dva gola i time pobijediti s rezultatom 10-12.

U drugom ogledu između AVK Kolpomorto i VK Pinac uspješniji je bio AVK Kolpomorto s konačnim rezultatom 15-11.

U utakmici za treće mjesto domaćina je, unatoč velikoj podršci publike, pobijedio VK Pinac s rezultatom 4-13, a u finalu turnira AVK Kolpomorto pobijedio je VK Mladost s 13-9 i time postao pobjednik ovog prvog vaterpolo turnira.

Mala škola vaterpola

Svakako treba pohvaliti sjajnu ideju VK Garmenjak koji je u pauzi između utakmica organizirao edukativno-sportsku radionicu za djecu pod nazivom Mala škola vaterpola u kojoj je sudjelovalo 15 djece i izazvala je veliki interes. Radionicu, koja je u suštini bila ogledni vaterpolo trening prilagođen uzrastu polaznika s osnovama vaterpolo sporta, vodili su Ivan Bračun – nekadašnji juniorski vaterpolo reprezentativac i igrač VK Mladost iz Zagreba i David Zubčić – član i trener VK Garmenjak s višegodišnjim trenerskim iskustvom, uz pomoć članova kluba domaćina Branimira Milića i Mislava Vulića.

Na samom završetku sportskog dijela cijelog događanja dodijeljeni su pehari i zahvalnice vaterpolo ekipama te prigodne diplome za polaznike Male škole vaterpola, a domaćin se pobrinuo i za zabavni dio za sve sudionike, navijače i goste iz Barotula i susjednih mjesta, organiziravši feštu koja je potrajala dugo u noć.

Turnir je financijski podržala Općina Pašman, u okviru sredstava koje se dodjeljuju udrugama po godišnjem javnom pozivu te TZ Općine Pašman, ali i cijeli niz sponzora koji su prepoznali entuzijazam i energiju članova VK Garmenjak koji na ovaj način žele doprinijeti promociji Barotula i otoka Pašmana. Poseban angažman i doprinos u organizaciji i realizaciji turnira iskazale su brojne barotulske volonterke i volonteri želeći da događaj bude što uspješniji.

Za kraj možemo samo toplo poželjeti da se ostvari namjera VK Garmenjak da ovaj otočni sportski događaj preraste u tradicionalnu sportsku manifestaciju u kojoj će sudjelovati sve veći broj vaterpolo klubova kao i djece u Maloj školi vaterpola.

Nastavi čitati

Najčitanije