Pišite nam

Vijesti

Uskoro kreće pražnjenje spremnika za reciklabilni otpad

Prije

-

Kante za reciklabilni otpad

Čistoća d. o. o., od srijede 13. travnja 2022. godine će započeti s pražnjenjem spremnika za reciklabilni otpad – kante s narančastim poklopcem, za sve stanovnike općine Pašman. Spremnici će se prazniti svaki drugi tjedan prema postojećem rasporedu za odvoz plastike i papira koji je dostupan na internetskim stranicama Čistoće www.cistoca-zadar.hr.

Općina Pašman i Javna komunalna ustanova Otok Pašman pozivaju sve mještane iz područja općine koji do sada još nisu podigli spremnik za reciklabilni otpad da to učine u prostorijama JKU-a radnim danom od 8 do 12 sati. Prilikom preuzimanja spremnika svaka osoba mora predočiti osobnu iskaznicu te organizirati prijevoz za svoj spremnik.

U spremnike s narančastim poklopcem će se odlagati različiti reciklabilni otpad kao što je plastika, metal, papir, staklo te druge vrste otpada namijenjene recikliranju (otpadni tekstil, otpadno drvo i sl.). U njih se ne smije odlagati EE otpad (električni i elektronički uređaji), opasni, glomazni, građevinski i tekući otpad. Ove kante će zamijeniti plastične vrećice koje su se do sada koristile za skupljanje otpadnog papira i otpadne plastike. Skupljeni reciklabilni otpad djelatnici Čistoće naknadno će razvrstavati u svojim pogonima. Cilj projekta je što više smanjiti količine miješanog otpada, što u konačnici znači i manje račune za korisnike jer se korištenje spremnika za reciklabilni otpad ne naplaćuje.

Nastavi čitati

Najčitanije