Pišite nam

Vijesti

Uređenje parkirališta: Kroz dva državna natječaja Općini Pašman odobreno ukupno 300.000 kn

Prije

-

Parkirališta

Kako smo nedavno pisali na našem portalu, Općina Pašman je pripremila projekt „Regulacija prometa u mirovanju u Općini Pašman“, a ciljem projekta je uređenje makadamske površine koja se koristi za parkiranje.

Ovaj tjedan je Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo popis odabranih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koje će Ministarstvo sufinancirati u 2022. godini, a jedan od projekata je i „Regulacija prometa u mirovanju u Općini Pašman“ koji će biti sufinanciran iznosom od 50.000 kuna.

Na javni poziv Ministarstva koji je bio otvoren za prijave u razdoblju od 12. svibnja do 1. lipnja 2022. godine, 354 jedinica lokalne samouprave dostavilo je projektne prijedloge. Najmanji iznos sufinanciranja iznosi 20.000 kuna dok je najveći 120.000 kuna. 

Podsjećamo da je prije dva mjeseca ovaj općinski projekt odabran i za sufinanciranje u sklopu Programa razvoja otoka u 2022. godini Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i to s iznosom od 250.000 kuna. Prijavom na dva natječaja od dva različita ministarstva Općina je tako za jedan projekt osigurala ukupan iznos od 300.000 kn.

Zahvatom će biti obuhvaćene k. č. u k. o. Pašman: u ulici Božina će se urediti 4 parkirališna mjesta, u ulici Malinišće 26 parkirališnih mjesta, u ulici Obala tamarisa 107 parkirališnih mjesta te u ulici Jasenice 38 parkirališnih mjesta. Ukupni troškovi projekta su procijenjeni na 937.000 kn.

Nastavi čitati

Najčitanije