Pišite nam

Vijesti

Unatoč mnogim ograničenjima, OŠ Vladimira Nazora imat će iznimno bogat program rada

Prije

-

Školski odbor OŠ Vladimir Nazor

Nakon Učiteljskog vijeća i Vijeća roditelja, 1. listopada održan je i Školski odbor Osnovne škole Vladimira Nazora u Neviđanima.

Kako nas je izvijestio ravnatelj škole Ivan Hrabrov, donesene su odluke koje su ključne za funkcioniranje škole u tekućoj nastavnoj godini, kurikulum i godišnji plan te program rada.

-Kurikulum škole je ambiciozan dokument kojim se određuju događanja u toku godine. Bitno je naglasiti da je unatoč mnogobrojnim ograničenjima sačuvan najveći dio kurikuluma, a škola planira i druge sadržaje koji dosad nisu bili dio kurikuluma. U listopadu će se tako odvijati projekt „Tate za pet“ u kojemu  će se očevi uključiti u život škole kroz razne radionice. Nositelj projekta je učiteljica Ivana Medić, najavljuje ravnatelj Hrabrov.

Nadalje, u sklopu aktivnosti Eko grupe planira se uređenje okoliša škole i potpuno odvajanje otpada u cilju dobivanja statusa Eko škole. I školska knjižnica bit će aktivna sa svojim mnogobrojnim projektima, ali i uređenjem vizualnog identiteta te povećanjem knjižnog fonda.

-Planira se i uređenje školskog predvorja te postavljanje klupica. Tu je i promocija sporta, koja je jako bitna za školu. Izvannastavne grupe iz nogometa i odbojke nastavljaju djelovati, a planira se organizacija turnira iz više sportova. Ako budemo imali dobru epidemiološku situaciju, nadamo se i ugošćavanju drugih škola, kaže Hrabrov te ističe da će se u povodu obljetnice rođenja košarkaša Krešimira Ćosića u školi organizirati izložba kojom će prikazati njegovi sportski uspjesi.

Ravnatelj Ivan Hrabrov

Terenske nastave i izleti također su u planu, ali uglavnom na proljeće 2021., a u godišnjem je planu naglašena i dobra opremljenost škole, ali i želja za napretkom. 

-Ove nastavne godine promijenjena je i satnica, a u cilju prihvatljivijeg vremena dolaska i povratka iz škole, nastavni satovi nakon velikog odmora su skraćeni za pet minuta, navodi Hrabrov te napominje da je odlukom Školskog odbora, a uz potporu lokalnog stožera Civilne zaštite, uz poštivanje epidemioloških mjera, od  1. listopada počinje iznajmljivanje dvorane za vanjske korisnike. 

Nastavi čitati

Najčitanije