Pišite nam

Vijesti

Učiteljica i knjižničarka OŠ Vladimir Nazor na edukacijama u Dublinu

Djelatnice će novostečeno iskustvo podijeliti sa svojim kolegama te ga iskoristiti pri nastavku provođenja školskog projekta „Tate za 5“

Prije

-

erasmus vladimir nazor

U srpnju prošle godine Osnovnoj školi Vladimir Nazor u Neviđanima odobren je iznos od 12.235 EUR kao bespovratna sredstva za projekt „Tate za pet“ u okviru Poziva na dostavu prijedloga za 2021. godinu za program Erasmus+ – Ključna aktivnost 1 za područje odgoja i općeg obrazovanja.

Ciljem je bilo sudjelovanje učitelja u međunarodnim edukacijama financiranim sredstvima EU te na taj način razvijanje njihovih novih vještina koje će omogućiti iskorak u kvaliteti samog projekta.

Od ravnatelja škole Ivana Hrabrova smo saznali da su njihova knjižničarka Lucija Bačić Parić i učiteljica Ivana Medić prošli tjedan završile edukaciju u Dublinu u sklopu Erasmus+ programa. Lucija i Ivana završile su edukaciju pod nazivom Conflict Management, Emotional Intelligence and Bullying Prevention pri Europass Teacher Academy te će novostečena znanja, primjere dobre prakse, materijale i aktivnosti naučene aktivnim sudjelovanjem u edukaciji podijeliti sa svojim kolegama i iskoristiti ih pri nastavku provođenja školskog projekta „Tate za 5“.

Erasmus+ je najveći program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport te obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja (odgoj i opće obrazovanje, visoko obrazovanje, obrazovanje odraslih) i osposobljavanja (strukovno obrazovanje i osposobljavanje).

Osim uvijek potrebnog usavršavanja obrazovnih djelatnika, Erasmus+ program je izvrsna prilika za upoznavanje novih ljudi s istim interesima, razmjenu iskustva i ideja te putovanje na predivna mjesta poput Dublina.

Nastavi čitati

Najčitanije