Pišite nam

Vijesti

U vrijeme darivanja pomognimo onima koji pomoć trebaju najviše – pacijentima Psihijatrijske bolnice Ugljan

Prije

-

Bolnica Ugljan
Foto: HRT

Prikuplja se odjeća i obuća kako bi pacijenti osjetili toplinu u nadolazećim zimskim danima, ali i dobrotu ljudi spremnih na darivanje

Matija Lončar, apsolventica socijalnog rada, potaknuta teškom epidemiološkom situacijom koja uvelike utječe i na gospodarsku, odlučila je pokrenuti humanitarnu akciju kako bi se pomoglo onima kojima je posebno teško, pacijentima Psihijatrijske bolnice Ugljan, prenosi Zadarski list.

Ako imate odjeću i obuću koja je očuvana, možete je donijeti od 6. prosinca do 13. prosinca u vremenu od 10 do 12 sati i od 17 do 19 sati u Dom u Sutomišćici, iznad Caffe bara Jadran.

– Važno je da je odjeća čista i bilo bi dobro da je topla. Potrebno je i donje rublje, posebno čarape, a dobrodošli su i posteljina, deke, prekrivači, higijenske potrepštine, šamponi, sapuni, paste za zube, britvice, pjene za brijanje, vlažne maramice i slično, poručuje Lončar.

Može se pomoći i sa novčanim donacijama koje se prikupljaju u trgovini „Bure“ u Sutomišćici.
– U dogovoru s nadležnim osobljem Psihijatrijske bolnice Ugljan, kupit će se potrepštine koje su potrebne korisnicima, ovisno o svoti novca koja se skupi, rekla je Lončar.

Osvrt na humanitarnu akciju dao je i ravnatelj Psihijatrijske bolnice, Mladen Mavar, koji objeručke prihvaća donacije budući da je potpuna briga o bolesnicima oslonjena na njihova sredstva.
– Nema neke službene akcije prikupljanja odjeće i higijenskih potrepština za našu bolnicu, a u kojoj smo mi nositelji i inicijatori akcije. Povremeno se pojedine grupacije, udruge i pojedinci samovoljno organiziraju i doniraju bolnici. Ja kao ravnatelj, a poznavajući situaciju s našim bolesnicima koji nemaju novčanih primanja, koji obitelj ili nemaju ili ih ne posjećuje te moramo od naših sredstava kompletno o njima brinuti, uvijek prihvaćam takve donacije, zaključuje Mavar.

Nastavi čitati

Najčitanije