Pišite nam

Vijesti

U subotu odrađen prvi krug akcije besplatne sterilizacije mačaka u organizaciji Općine Pašman

Prije

-

Sterilizacija mačaka

Kako smo javili u prosincu, Općina Pašman je još krajem prošle godine odlučila pokrenuti akciju besplatne sterilizacije mačaka na području općine kako bi se riješio problem nekontroliranog povećavanja broja mačaka. Svi zainteresirani su se mogli prijaviti najkasnije do 31.12.2020. godine, a odaziv je bio velik jer su otočani prijavili ukupno 65 mačaka za sterilizaciju.

U subotu, 16. siječnja veterinar iz Biograda na Moru je došao u općinu Pašman te u starom uredu TZO Pašman odradio prvi krug sterilizacije. Kako saznajemo iz Općine, u vremenu od 10 do 16 sati sterilizirano je 18 mačaka određenih za prvi krug ove akcije.

Drugi krug sterilizacije mačaka će biti u ponedjeljak 25. siječnja s početkom u 10 sati, a svi predviđeni za taj krug će biti na vrijeme obaviješteni.

Iako puno Općina u zadarskoj županiji pokušava riješiti problem velikog broja mačaka, uglavnom se radi o sufinanciranju sterilizacije. Zato je pohvalna odluka Općine Pašman da svojim stanovnicima osigura besplatnu akciju uz organizaciju dolaska veterinara na otok.

Nastavi čitati

Najčitanije