Pišite nam

Vijesti

U radove na području MO Ždrelac ove godine uloženo više od 100.000 kuna

Prije

-

Ždrelac radovi

Svake godine vijeće Mjesnog odbora Ždrelac dostavi Općini Pašman plan aktivnosti. Međutim, ove godine, kako ističe predsjednik MO-a Neven Gauta, zbog epidemije izazvane koronavirusom dio aktivnosti nije se uspio realizirati. No, dio plana ipak je izveden i u radove je uloženo više od 100.000 kuna.

-U planu za 2020 godinu bilo je predviđeno uređenje budućeg prostora za ispraćanje na mjesnom groblju sukladno prostorno-planskoj dokumentaciji. Mještani svake godine sami uređuju taj prostor tako da su provedene dvije akcije, 7. siječnja planiranje prostora i 18. lipnja čišćenje. U tijeku je izvedba glavnog projekta za uređenje prostora za ispraćaje pa se nadamo skorom početku uređenja objekta, navodi Gauta.

Ističe da je jedna od glavnih planiranih aktivnosti uređenje mjesne plaže Matlovac, ali zbog epidemiološke situacije i početka ljeta plaža nije uređenja nego je samo obavljena dohrana s pijeskom. Također, svake godine, na inicijativu Mjesnog odbora Ždrelac i u suradnji s Općinom Pašman uz pomoć domaćih ronilaca i vlasnika brodica čisti se podmorje uoči turističke sezone, a ove godine, 21. lipnja, očišćeno je podmorje u uvali Ždrelaščica.

-Jedna od predviđenih aktivnosti bilo je i uređenje istezališta za brodove i prostora uz boćalište u Polači, što je i učinjeno prije pojave epidemije, nakon čega su sve aktivnosti stale. Uređivale su se i prometnice te je popravljen dio asfaltne površine oko spomenika u Ulici Sv. Luke, u naselju Gladuša  i čišćenje raslinja uz Ulicu Polača, kaže prvi čovjek Mjesnog odbora Ždrelac Neven Gauta te napominje kako se svi nadaju boljoj epidemiološkoj situaciji i završetku planiranih aktivnosti.

Slično razmišlja i općinski načelnik Krešimir Ćosić koji, pak, dodaje da je s obzirom na situaciju i predviđanja za sezonu Općina Pašman izvukla maksimum u ovom trenutku kako bi se obavilo što više radova i ravnomjerno odradila planirane aktivnosti na području mjesta Ždrelac koje se proteže kroz tri uvale.

Nastavi čitati

Najčitanije