Pišite nam

Vijesti

U povodu Međunarodnog dana obrazovanja Općina Pašman donirala OŠ Vladimir Nazor 1.500 eura

Škola donirana sredstva planira potrošiti na uređenje okoliša i nabavu školske opreme

Prije

-

Donacija Općina Škola

Danas, 24. siječnja se diljem svijeta obilježava Međunarodni dan obrazovanja proglašen Općom Skupštinom UN-a krajem 2018. godine kako bi se naglasila presudna uloga kvalitetnog i dostupnog obrazovanja u ostvarivanju svih ciljeva održivog razvoja. Povodom ovog dana načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić uručio je donaciju od 1.500 eura ravnatelju Osnovne škole Vladimir Nazor Ivanu Hrabrovu u svrhu uređenja okoliša škole kao i nabavu školske opreme.

Od ravnatelja škole Ivana Hrabrova saznajemo za koje aktivnosti škola planira iskoristiti donirana sredstva.

– OŠ Vladimir Nazor Neviđane kao jedan od svojih razvojnih ciljeva ima dobivanje zelene zastave i oznake Eko škole. Zato radi na više aktivnosti, od odvajanja otpada, eko akcija čišćenja, uzgajanja cvijeća, praćenja rada meteorološke stanice… Sada želimo promovirati svoj vrt koji se sastoji od maslinika, badema i drugih biljaka. Eko grupa naše škole dobila je zadatak osmisliti pločice na kojima će se u duhu malog botaničkog vrta prezentirati svaka biljka koju posjedujemo. Sada, uz pomoć Općine Pašman ova ideja će biti realizirana, pojašnjava ravnatelj Hrabrov.

Sljedeća aktivnost financirana donacijom Općine je vezana uz šah jer kako smo doznali od prošle godine su Dani šaha postali dio kurikuluma škole.

– U cilju promocije ovog plemenitog sporta, a i nastavka uređenja našeg školskog vrta odlučili smo postaviti šah na otvorenom. Likovna grupa oslikat će šahovsku podlogu, a uz pomoć donacije Općine Pašman bit će moguće nabaviti šahovske figure. Tako će učenici slobodno vrijeme uz dosadašnje igre na otvorenom (školica, trlja ili mlin), moći upotpuniti i šahom. 

Nadalje doznajemo da škola u Neviđanima ima dobre uvjete za razvoj sporta, ali i da uvijek mogu biti bolji. Stalno se nabavlja nova oprema, a uz pomoć ove donacije u školu stižu nove rukometne lopte. 

Donacija će poboljšati i ponudu školske knjižnice u koju se prošlih godina mnogo ulagalo, od novog namještaja do informatizacije dok će se kroz ovu donaciju nabaviti novi zanimljivi naslovi. 

– Možda najzanimljiviji projekt na kojem trenutno radimo je pokretanje školskog radija. Kroz ovu izvannastavnu aktivnost želimo pratiti sva najbitnija događanja u školi, ali i u zajednici, razvijati novinarske vještine i sve objavljivati na našim web stranicama. Uvijek je za početak nečega potrebno početno ulaganje. Zato smo zahvalni da imamo podršku Općine Pašman koja nam je izašla u susret i na ovaj način pomogla u nabavi opreme, za kraj dodaje ravnatelj Hrabrov. 

Nastavi čitati

Najčitanije