Pišite nam

Događanja

U ovu subotu nas očekuje pašmanska Đirada – danas je zadnji dan prijave

Prije

-

Đirada

Danas, 24. travnja je zadnji dan prijave za Điradu 2024. koju i ove godine organizira Turistička zajednica Općine Pašman u suradnji s Općinom Pašman i komunalnim društvom Otok Pašman.

Đirada će se održati ovu subotu, 27. travnja te kao i prošle godine, za natjecatelje su spremne dvije dužinske kategorije; Đirada Red koja zahtijeva određenu razinu kondicije i iskustva te Đirada Blue prikladna za početnike ili kao izazov za natjecatelje željne utrkivanja.

Već u petak, 26. travnja natjecatelji mogu između 17 i 20 sati u uredu turističke zajednice u mjestu Pašman potvrditi svoje prijave te preuzeti startni broj i natjecateljski paket. Isto to mogu napraviti i ujutro od 8 do 9:45 na dan same utrke prije starta u Dobropoljani, a tu je i satnica same utrke:

  • 10:30h  Start za Điradu Red
  • 10:40h Start za Điradu Blue
  • 13:00h – 15:30h Ručak na cilju utrke (Veliki Bokolj)
  • 14:00h – 18:00h Povratak natjecatelja na start
  • 15:30h – Proglašenje pobjednika

Poželjno je da natjecatelji dođu barem 1 sat prije starta utrke. Organizator osigurava poseban prijevoz autobusom iz Preka i Tkona do Dobropoljane za natjecatelje koji dolaze iz Zadra i Biograda trajektom/brodom i prijevoz natrag do Preka i Tkona nakon završetka utrke i programa. Omogućen je i prijevoz sudionika kombijem od cilja do Dobropoljane (na autobusnu stanicu) koji će po potrebi voziti od 14 do 18 sati.

– Za subotu je sve spremno te se još radi na zadnjim detaljima. S nestrpljenjem očekujemo našu već treću po redu Điradu, a ovogodišnji novitet je da crvena staza Đirada Red prolazi kroz Banj i na Mali Bokolj, rekla nam je direktorica TZO Pašman Petra Perinović.

– U sklopu priprema ove sportske manifestacije čistimo i održavamo pješačke staze koje će biti spremne ne samo za Điradu, nego i za nadolazeću sezonu te i na taj način širimo turističku ponudu naše općine. Tako je, između ostalog, očišćena i pješačka staza između Banja i Dobropoljane koja je bila godinama neprohodna, a koja će biti dio ovogodišnje crvene staze.

Nastavi čitati

Najčitanije