Pišite nam

Vijesti

U Neviđanima svečano obilježen Dan OŠ Vladimir Nazor

Ravnatelj Ivan Hrabrov: Želimo biti dinamična škola koja će pružiti što više mogućnosti svojim učenicima i djelatnicima

Prije

-

Dan škole 2023

Osnovna škola Vladimir Nazor iz Neviđana je danas, 26. svibnja proslavila svoj dan. U uvodnom se dijelu ravnatelj škole Ivan Hrabrov prisjetio glavnih rezultata škole u prethodnoj godini i zahvalio djelatnicima na uloženom trudu. Također je zahvalio Općini Pašman i Zadarskoj županiji na potpori koju pružaju školi. Na proslavi je prisustvovao i načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić sa suradnicima, a načelnik je u svom obraćanju istaknuo kvalitetnu suradnju između škole i Općine i spremnost Općine Pašman da pomogne u školskim projektima.

Pod vodstvom svojih mentora učenici su izveli raznovrsni program, od nastupa najmlađih učenika do polaznika Glazbene škole. Najsvečaniji dio manifestacije bila je dodjela pohvalnica najuspješnijim pojedincima; muška odbojkaška ekipa koja je osvojila drugo mjesto na županijskom natjecanju, učenice koje su u natjecanju Čitanjem do zvijezda stigle do županijskog nivoa, učenik Duje Lukačić pohvaljen je kao školski šahovski prvak te najvažniju nagradu „Učenik generacije“ dobio je Luka Pedišić iz Banja koji se istaknuo svojim uspjesima kroz osmogodišnje školovanje.

Povodom obilježavanja Dana škole razgovarali smo s ravnateljem Hrabrovom koji nam je dao svoj osvrt na rad škole u protekloj nastavnoj godini. Ravnatelj je naglasio kako Osnovna škola Vladimir Nazor Neviđane želi biti dinamična škola koja se hrabro uključuje u nove projekte koji će pružiti više mogućnosti učenicima i njenim djelatnicima.

-Potvrdu svojeg napretka u radu na europskim projektima škola je dobila kroz još jedan natječaj Agencije za mobilnost i programe EU na kojem je odobreno financiranje Erasmus projekta „Budućnost na otoku“. Nakon projekta „Tate za pet“ to je drugi projekt koji je odobren. Smatramo da u toj perspektivi moramo još hrabrije iskoračiti i uključiti u Erasmus edukacije i učenike. To je svakako naš idući cilj, objašnjava Hrabrov uključenost škole u Erasmus projekte.

-Projekt kojim se posebno ponosimo je slikovnica Priče i legende otoka Pašmana. U navedenom projektu sudjelovalo je mnogo učenika, učitelja i roditelja da bi se dobila slikovnica koja na zanimljiv način priča priču o otoku. Ove godine započeo je i projekt u okviru STEM obrazovanja u kojem sudjelujemo, a koji je također financiran međunarodnim sredstvima. Do kraja ljeta se nadamo značajnom iskoraku u informatičkoj opremi.

Osim Dana škole, škola iz Neviđana ovaj tjedan ima još jedan razlog za slavlje.

-Željeli smo snažan iskorak u ekološkoj orijentaciji škole. Zato smo se prijavili u program udruge Lijepa naša s ciljem postizanja statusa međunarodne Eko-škole. Kroz sedam koraka koje smo morali proći, provjeren je naš program da bi 24. svibnja konačno dobili potvrdu da smo stekli status međunarodne Eko-škole.

Nadalje je Hrabrov istaknuo bogatstvo izvannastavnih i sportskih aktivnosti pripremljenih za učenike škole.

-Dosadašnje izvannastavne aktivnosti obogatili smo novim programima: lutkarskom grupom, radio grupom i izvannastavnom aktivnosti Level up-uradi sam! koja se temelji na domaćinstvu. Sve navedene aktivnosti ne bi bilo moguće ostvariti bez zalaganja mnogih djelatnika. Također u radu škole veliku pozornost pridajemo sportu s naglaskom na futsal i odbojku. Ponosimo se našom muškom odbojkaškom ekipom koja je ove godine bila županijski viceprvak. Osim navedenih, organiziramo i natjecanja u stolnom tenisu i krosu. Od prošle godine pokrenuli smo Dane šaha koji su privukli veliki interes djece.

Hrabrov je također naveo brojne planove vezane uz infrastrukturu škole.

-U infrastrukturnom smislu škola velike nade polaže u sredstva iz Nacionalnog plana otpornosti i oporavka. U zadnje dvije godine pripremljeni su projekti za realizaciju školske kuhinje i ugradnju solarnih ćelija dok su projekti uređenja školskog igrališta i energetske obnove škole u fazi idejnog projekta, odnosno pripreme.

Rezultati koje škola ostvaruje ne bi bili mogući bez potpore koju školi pružaju institucije i pojedinci.

-Veoma smo zahvalni Općini Pašman i Zadarskoj županiji koje prate naše projekte, Turističkoj zajednici općine Pašman i JKU Otok Pašman koji su uvijek spremni pomoći. Zahvalni smo i mnogim pojedincima koji pomažu rad škole.

-Uz uspjehe koje smo postigli svjesni smo da postoje područja u kojima škola treba napredovati. Kako bi savladali pedagoške izazove s kojima se suočavamo, borimo se i nastavit ćemo se boriti da se prepozna od nadležnih institucija potreba za kadrovskim jačanjem škole, posebno na mjestu psihologa i logopeda, što su struke koje moderna škola mora imati. Nadamo se da sve što radimo čini našu školu ugodnim mjestom za odrastanje. Pokušat ćemo održati sadašnju razinu rada na projektima i iskoristiti svaku priliku za daljnji napredak škole, za kraj dodaje ravnatelj Hrabrov.

Svim učenicima, profesorima i djelatnicima škole čestitamo Dan škole uz želju za daljnjim uspjehom i ostvarenjem svojih ciljeva!

Nastavi čitati

Najčitanije