Pišite nam

Vijesti

U Dobropoljani danas obilježena 30. obljetnica pogibije branitelja Nikice Tomasova

Prije

-

Nikica Tomasov

Povodom 30. obljetnice pogibije branitelja Nikice Tomasova, danas su načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Pašman Šime Jureško i ostali predstavnici Općine Pašman položili vijence i zapalili svijeće na spomeniku i groblju u Dobropoljani.

Nikica Tomasov, rođen 31. srpnja 1962. godine, prvi je pali branitelj s otoka Pašmana. Živio je u Dobropoljani i bio je pomorac, a kad se 1993. godine vratio kući bez dvoumljenja se pridružio obrani domovine rekavši svojoj majci „Idem u rat da dici bude bolje“.

Nikica je bio mlad čovjek vedrog duha koji je volio društvo, volio je svoju Dobropoljanu i uvijek je bio spreman pomoći drugima. Na bojište je poslan kod brda Debeljaka u zaleđu Vrane, gdje je i poginuo dana 3. svibnja 1993. godine. U trenutku pogibije s Nikicom je bio i njegov suborac Nikolino Bašić kojem je Nikica ostao u sjećanju kao vedri i hrabri momak.

Prije odlaska na bojište Nikica je planirao vjenčanje sa svojom curom koja je tada bila trudna. Nažalost vjenčanje se nikad nije ostvarilo, a u listopadu 1993. godine 5 mjeseci nakon pogibije oca, rođen je Nikola Tomasov. Nikola je krenuo očevim stopama te je završio pomorsku školu i postao pomorac.

Vječna slava i hvala Nikici koji je dao život da njegovom Nikoli i svoj djeci Hrvatske bude bolje.

Nastavi čitati

Najčitanije