Pišite nam

Zdravlje

U četvrtak nova akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Prije

-

Davanje krvi 22 09

Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar te Aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi Otok Pašman organizira još jednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi, ovaj put u Domu za kulturu u Tkonu (iznad restorana Sovinje). 

Akcija će se održati u četvrtak, 22. rujna od 16:00 do 18:30, a iz GDCK Biograd na Moru napominju da dobrovoljni darivatelji krvi obavezno trebaju ponijeti svoju osobnu iskaznicu. Nadalje poručuju kako ne trebate biti liječnik da biste nekome spasili život:

– Pozovite sve svoje prijatelje i članove obitelji i pokažite plemenitost te otkrijte najbolji dio sebe. Ukoliko iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga niste u mogućnosti darivati krv, ne očajavajte! Ako želite pomoći možete nam se pridružiti volonterski kao animator davalaštva krvi u svojoj sredini ili nam pomoći u organizaciji i provedbi akcije. Krv je proizvod živog organizma i ne može se stvoriti umjetnim putem stoga je kao lijek nezamjenjiva. Odazovite se akciji dobrovoljnog darivanja krvi jer ne trebate biti liječnik da biste nekome spasili život!

Iz GDCK Biograd na Moru također saznajemo da poduzimaju sve mjere opreza prilikom organizacije svake akcije dobrovoljnog darivanja krvi te mole sve sudionike za strpljenje i poštivanje protokola zbog novih uvjeta darivanja krvi u skladu s COVID-19.

Nastavi čitati

Najčitanije