Pišite nam

Sport

U Boksački klub Pašman ove jeseni upisalo se čak 10 novih članova

Prije

-

Boksački klub Pašman 2023

Prije godinu dana je kondicijski trener i trener boksa Mario Milolov osnovao jedini boksački klub na hrvatskim otocima BK Pašman i pokrenuo Školu boksa za osnovnoškolce i srednjoškolce te Rekreativni boks za odrasle u sportskoj dvorani Osnovne škole Vladimir Nazor u Neviđanima što je izazvalo veliki interes na Pašmanu i Ugljanu.

Poslije uspješne odrađene prve godine, klub nastavlja s radom i ove sezone. Dječji treninzi „Boks i sportske igre“ su krenuli 18. rujna i održavaju se ponedjeljkom i srijedom od 18:15 do 19:15, a boks za djecu od 10 do 16 godina i petkom u 17 sati.

– Treninzi za djecu su počeli sredinom rujna, upisalo se 10 novih članova. Nekad nas bude i do 30 na treningu što mi je drago, ali padne kvaliteta treninga. Svi prošlogodišnji članovi su i dalje aktivni u klubu što je veliki uspjeh za bilo koji sport, pogotovo za boks. Najmlađi članovi imaju 5 godina, objašnjava trener Mario.

Na dječjem boksu je puno sportskih igara, trčanja, skakanja i naravno boksa. Nema sparinga i grubog kontakta između djece tako da roditelji nemaju razloga za brigu. Treninzi za svu djecu su besplatni.

Natjecatelji i rekreativni boks krenuli su s treninzima početkom listopada te imaju rezervirane termine ponedjeljkom i srijedom od 19:15 do 20:15 te petkom od 18 do 19 sati.

– U rekreativnu grupu ubacujem i djecu preko 14 godina koja pokazuju veliku želju za boksom tako da mogu s njima raditi ozbiljnije. Ove godine sam odlučio napraviti pauzu od ženskog rekreativnog boksa iz razloga što nije bilo previše interesa. Dobra stvar u tome je što smo dobili jedan trening petkom za djecu i ponedjeljkom za natjecatelje i rekreativce, dodao je Mario te je za kraj zahvalio Općini Pašman i općinskom načelniku što su za BK Pašman osigurali sjajne uvjete za trening.

Podsjećamo da se zainteresirani mogu treninzima priključiti cijele sezone, a za detaljnije informacije mogu se javiti treneru Mariu na broj mobitela 0923454485, Facebook Boksački klub Pašman ili na mail boksackiklubpasman@gmail.com.

Nastavi čitati

Najčitanije