Pišite nam

Sport

U Banju održano Županijsko prvenstvo u sportskom ribolovu

Prije

-

Prvenstvo udičarenje Banj

Športsko ribolovno društvo Škrpina iz Banja je bilo domaćinom ovogodišnjeg Županijskog natjecanja u sportskom ribolovu u disciplini štap-obala za kategorije seniori i U-21, a prvenstvo je održano na vanjskoj strani otoka Pašmana, na predjelu zvanom Boganča, piše Na udici.

Natjecateljski dio prvenstva je počeo u nedjelju ujutro dolaskom sudionika na svoja lovna mjesta kad je lov na znak sudaca i počeo. I premda se očekivao bogat ulov jer su bili prisutni najbolji ribolovci u županiji, ispostavilo se da većinu lova čini sitna riba jer se na tom terenu prečesto povlače migavice, mreže koje za sobom ostavljaju pustoš. Natjecanje je bilo otežano i vremenskim prilikama jer je jugo bilo u stalnom jačanju, a u jednom trenutku je puhalo brzinom od 8 metara u sekundi.

No i u takvim okolnostima loših vremenskih uvjeta i „praznog“ mora nakon pet sati lova, s promjenom pozicija koja je odnijela pola sata, natjecanje je okončano bez osobitih problema.

Poznati ribolovac Marko Sikirić je u istom izvlačenju izvukao dvije ribe. Na donjoj je udici bio veliki lumbrak težak 242 grama, za kojega se kasnije ispostavilo da je i najteža riba toga dana, dok je na gornjoj udici bila, za naše podmorje rijetka riba, šarko crveni, znanstvenog naziva Xyrichthys novacula. Posebno je zanimljivo da je ovo prvi nalaz ove vrste u ovom dijelu Jadrana.
Po završetku natjecanja riba je od strane pomoćnih sudaca popisana, premjerena, posložena u označene vrećice te dopremljena u Banj gdje je ulov i izvagan, nakon čega su formirane plasmanske liste i ustanovljen poredak i pobjednici ovog natjecanja.

Najuspješniji juniori U-21

U kategoriji U-21 treće mjesto sa 546 grama ulovljene ribe osvojio je Ivan Raspović (ŠRD Zubatac – Zadar), drugo mjesto sa 558 grama ribe Martin Ćurko (ŠRD Zubatac – Zadar) dok je prvo mjesto sa 822 grama ulovljene ribe osvojio Domagoj Pribilović (ŠRD Podlanica – Biograd na moru). U ovoj je kategoriji nastupilo 9 natjecatelja, a ukupno je ulovljeno 98 riba, ukupne težine 3535 grama.

Najuspješniji seniori

U kategoriji seniora treće mjesto sa 1688 grama ulovljene ribe osvojio je Dubravko Pejdo (ŠRD Zubatac – Zadar), drugo mjesto sa 2285 grama ribe David Bajlo (ŠRD Zubatac – Zadar), dok je prvo mjesto sa 3098 grama ulovljene ribe pripalo Marku Sikiriću (ŠRD Zubatac – Zadar). U ovoj je kategoriji nastupilo 20 natjecatelja, a ukupno je ulovljena 471 riba, ukupne težine 18964 grama.
Glavni sudac za seniore je bio Boris Bulić, a za U-21 Ante Šuto. Voditelj natjecanja je bio Romano Pedišić dok je delegat bio Nino Fabac.

Nastavi čitati

Najčitanije