Pišite nam

Vijesti

TZO Pašman: Od početka godine ostvareni rekordni turistički rezultati

Prije

-

Turizam Pašman

U razgovoru s direktoricom Turističke zajednice Općine Pašman Petrom Perinović saznajemo kako su dosadašnji turistički rezultati ove godine na području općine jako dobri.

– Do sada je u 2023. godini ostvareno 23% više dolazaka i 10% više noćenja nego u 2022. godini koja je bila rekordna turistička godina za TZO Pašman. Prema najavama, a što možemo zaključiti i prema brojkama u predsezoni, očekuje nas još jedna kvalitetna turistička sezona, izjavila je Perinović.

Izvrsni rezultati u predsezoni rezultat su promocije, organiziranja brojnih zanimljivih događanja, kvalitetnih smještajnih kapaciteta i raznovrsnije turističke ponude. U ovoj predsezoni svakako treba izdvojiti dva velika događanja; druga po redu pašmanska Đirada te veliki gastro event s večernjim koncertom u Ždrelcu u sklopu kojeg je održan Otvoreni kup otoka Pašmana u podvodnom ribolovu.

Direktorica Perinović najavila je brojna događanja koja nas očekuju ovog ljeta.

-U ljetnim mjesecima očekuju nas brojna događanja, a prvo koje nam dolazi u susret je ono sportsko, plivački maraton Galešnjak – Pašman koji će se održati 24. lipnja. Nakon toga slijedi Međunarodna smotra folklora u Dobropoljani, Slovenska noć u Pašmanu, Ždreške lazi, 2. vaterpolo turnir „Pašmanski dupin“ u Barotulu, kao i Fish, Food & More Festival u Ždrelcu i Pašmanu te mnoge druge aktivnosti.

Nastavi čitati

Najčitanije