Pišite nam

Vijesti

Turističke zajednice zadarskih otoka potpisale ugovor o projektnom udruživanju

Prije

-

Potpis TZ udruživanje

Uz Turističku zajednicu Općine Pašman ugovor je potpisalo još 9 turističkih zajednica u sklopu sedam jedinica lokalne samouprave

Ugovor su potpisale TZO Pašman, TZO Sali, TZO Kali, TZO Preko, TZO Kukljica, TZO Tkon, TZM Ugljan, TZM Božava, TZM Silba, TZ Grada Zadra (za otočna mjesta Brgulje, Ist, Mali Iž, Molat, Olib, Premuda, Rava i Zapuntel), javljaju Naši školji.

Načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić, ujedno i predsjednik TZO Pašman, ugovor je potpisao u svom uredu, kao i većina ostalih načelnika, dok su ugovor u vijećnici Općine Preko potpisali načelnici općina Preko, Kali i Kukljica, Jure Brižić, Marko Kolega i Marin Boško.

Ciljevi projekta su:

  • ujednačen i održiv razvoj i promidžba turizma otoka arhipelaga Zadarske županije
  • stvaranje unificiranog nautičkog proizvoda Zadarske županije
  • provođenje efektnijih zajedničkih promotivnih i marketinških aktivnosti
  • razvoj novih programa posebnih interesa
  • razvoj ključnih i komplementarnih proizvoda

– Ministarstvo turizma i sporta, nakon pokrenutog prijedloga, izdalo je 16. prosinca suglasnost o udruživanju koju je omogućio novi Zakon o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskoga turizma. Uz dodjelu novca iz, za tu svrhu osnovanog, Fonda za udružene turističke zajednice u koji se slijevaju sredstva iz uplaćenih turističkih pristojbi, turističke zajednice imaju na raspolaganju projektno (sporazumno) ili formalno udruživanje. U našem slučaju to je projektno udruživanje deset TZ-a iz zadarskog arhipelaga u sklopu sedam jedinica lokalne samouprave pod nazivom Zadar Region island adventure, rekao je Jure Brižić, predsjednik TZO Preko i TZM Ugljan.

Nastavi čitati

Najčitanije