Pišite nam

Vijesti

Turistička zajednica Zadarske županije daje financijsku potporu za dva projekta TZO Pašman ukupne vrijednosti 5.000 eura

Prije

-

TZO Pašman Mlin Đirada

Turističko vijeće Turističke zajednice Zadarske županije je na svojoj 26.sjednici, održanoj u srijedu 5. travnja, razmatralo kandidature pristigle na dva javna poziva Turističke zajednice Zadarske županije (TZZŽ).

Na „Javni poziv za dodjelu potpora događanjima u 2023. godini“ pristiglo je ukupno 88 kandidatura od kojih je odobreno 50. Ukupan iznos traženih sredstava potpore iznosio je više od 567 tisuća eura, dok je iznos planiranih sredstava TZZŽ iznosio 99.400 eura. Među odobrenim projektima je utrka/šetnja Đirada za koju je TZO-u Pašman kao organizatoru događanja dodijeljeno 1.000 eura.

Temeljem „Javnog poziva za dodjelu potpora za razvoj programa turističkih proizvoda posebnih interesa u 2023. godini“ pristigle su ukupno 42 kandidature u ukupnoj vrijednosti zatraženih potpora višoj od 677 tisuća eura, dok je TZZŽ za navedene potpore planirala iznos od 66.500 eura te je odobrila ukupno 27 programa. Među odabranim razvojnim projektima je projekt TZO Pašman Interpretacijski centar – Mlin Pašman za koji je dodijeljena potpora u iznosu od 4.000 eura.

Ove godine je zabilježen značajan porast broja kandidatura i traženih sredstava u odnosu na prethodne godine te se zbog toga u odabiru posebno vodilo računa da se podupru događanja i projekti koji motiviraju dolaske turista osobito u razdobljima manje turističke potražnje – u pred i posezoni.

– Naša su nastojanja poticati organizatore da događanja organiziraju čim više u razdoblju izvan sezone kako bi i gostima koji posjećuju našu destinaciju izvan sezone omogućili ugodniji i zanimljiviji boravak. S druge strane nastojimo podržati i održati ona ljetna događanja čija je tradicija utkana u život domaćih ljudi, autohtona su i predstavljaju gostima način života i rada, kulturu domaćeg življenja, izjavila je direktorica TZZŽ Mihaela Kadija.

Nastavi čitati

Najčitanije